- 1. מפרידים בין שורש הסלרי לגבעולים. קולפים את שורש הסלרי, חוצים אותו לאורך וחותכים לפרוסות עבות. את הגבעולים והעלים שוטפים היטב וחותכים גס.
-
- 2. מחממים את שמן הזית בסיר בגודל גדול. מוסיפים את נתחי הבקר וצורבים אותם היטב משני הצדדים עד השחמה, בערך 4-5 דקות במספר נגלות אם צריך. מוציאים את הנתחים הצרובים לצלחת. אם מוסיפים עצמות מטגנים גם אותן.
-
- 3. מוסיפים את כל השום והסלרי ומטגנים באותו סיר מעל להבה בינונית 5 דקות.
-
- 4. מחזירים את הבשר (וגם את העצמות, אם יש) ואת הנוזלים שניגרו ממנו.
-
- 5. מוסיפים את מיץ הלימון ומים כמעט עד כיסוי, מתבלים במלח, סוכר ופלפל, מביאים לרתיחה, ואז מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה שלוש שעות או עד שהבשר נימוח.
-
- 6. טועמים ומתקנים תיבול. אם רוצים רוטב סמיך, מבשלים את הסיר לא מכוסה עד שמרבית הנוזלים התאדו והנוזלים הסמיכו מעט.
-
- ניתן להכין שלושה ימים מראש, לפי הגשה מוסיפים מהאפונה המופשרת ועלי הסלרי הקצוצים.
-
- המלצת יין לצד המנה:Private Collection שיראז 2014 - מתאפיין בגוון סגול עז, בגוף מלא ובניחוחות של פטל בשל ותותי עץ, פלפל שחור גרוס ועשן.