וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

רביולי פתוח עם תבשיל עגל

גם אתם בבית יכולים להכין בקלות מנה טעימה ומרשימה בלי הרבה עבודה. את רוב העבודה יעשה הבשר יחד עם היין בבישול ארוך, ובמקום פסטה ביתית, נשתמש בדפי לזניה מוכנים. התוצאה שתתקבל מרשימה וטעימה

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה

מצרכים למתכון

  • 1 ק"ג בשר לבישול ארוך (צלעות, שפונדרה, כתף)
  • שמן זית
  • 3 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
  • 3 בצלים חתוכים לקוביות
  • 1 שורש סלרי חתוך לקוביות
  • עלה דפנה
  • צרור טימין
  • בקבוק יין אדום
  • 3 כפות סילאן
  • מלח
  • פלפל
  • חבילת עלי לזניה

אופן ההכנה

  • 1. בסיר עמוק יוצקים מעט שמן זית וצולים היטב את נתח הבשר בשלמותו מכל הצדדים. מתבלים במלח, פלפל, תימין, עלה דפנה ומוסיפים את היין. מנמיכים את האש ומבשלים שעתיים עם מכסה חצי סגור.
  • 2. מוסיפים את הגזר, הבצל ושורש הסלרי ומבשלים שעה נוספת או עד שהבשר רך מאוד ומתחיל להתפורר. אפשר גם להכניס לתנור לחום נמוך של 140 מעלות.
  • 3. מרתיחים מים בסיר עם מעט מלח ומבשלים את עלי הלזניה עד להתרככות.
  • 4. ההגשה: מניחים על צלחת עלה לזניה, מעליו מניחים שתי כפות או שלוש מתבשיל הבשר, סוגרים עם עלה נוסף מניחים עוד מעט מהבשיל, כף מנוזלי הבישול, מעט שמן זית, מלח גס, פלפל גרוס ועלי תימין טריים ומגישים.
  • רביולי זנב

  • פסטת בשרים מנחמת

  • קונכיות פסטה במילוי בולונז ובשמל

  • פסטה עם כדורי בשר

  • ראגו בקר על מצע פסטה בוקטיני

  • פפרדלה ראגו

  • ספגטי בולונז

  • ספגטי פרימוורה

  • לזניה של בשר לחי וקרם שורשים

  • פסטה סרדינים

  • סיר פתיתים עם ירקות ופרגיות

  • רביולי של זנב שור בתמצית יין

  • ניוקי גולש

  • ספגטי מיטבול

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully