מתכונים חמים

רביולי פתוח עם תבשיל עגל

גם אתם בבית יכולים להכין בקלות מנה טעימה ומרשימה בלי הרבה עבודה. את רוב העבודה יעשה הבשר יחד עם היין בבישול ארוך, ובמקום פסטה ביתית, נשתמש בדפי לזניה מוכנים. התוצאה שתתקבל מרשימה וטעימה

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה! NEWS
  • קל להכנה

מחשבון המרות

מצרכים

  • 1 ק"ג בשר לבישול ארוך (צלעות, שפונדרה, כתף)
  • שמן זית
  • 3 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
  • 3 בצלים חתוכים לקוביות
  • 1 שורש סלרי חתוך לקוביות
  • עלה דפנה
  • צרור טימין
  • בקבוק יין אדום
  • 3 כפות סילאן
  • מלח
  • פלפל
  • חבילת עלי לזניה
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. בסיר עמוק יוצקים מעט שמן זית וצולים היטב את נתח הבשר בשלמותו מכל הצדדים. מתבלים במלח, פלפל, תימין, עלה דפנה ומוסיפים את היין. מנמיכים את האש ומבשלים שעתיים עם מכסה חצי סגור.
  • 2. מוסיפים את הגזר, הבצל ושורש הסלרי ומבשלים שעה נוספת או עד שהבשר רך מאוד ומתחיל להתפורר. אפשר גם להכניס לתנור לחום נמוך של 140 מעלות.
  • 3. מרתיחים מים בסיר עם מעט מלח ומבשלים את עלי הלזניה עד להתרככות.
  • 4. ההגשה: מניחים על צלחת עלה לזניה, מעליו מניחים שתי כפות או שלוש מתבשיל הבשר, סוגרים עם עלה נוסף מניחים עוד מעט מהבשיל, כף מנוזלי הבישול, מעט שמן זית, מלח גס, פלפל גרוס ועלי תימין טריים ומגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully