ניוקי גולש
מה קורה כשמשלבים את המטבח האיטלקי הנהדר, עם תבשיל הונגרי קלאסי? מקבלים מתכון מקורי במיוחד של ה-"ספידו-בר" בתל אביב, לניוקי גולש שלא רואים כל יום.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לגולש:
- 1/2 ק"ג בשר לגולש חתוך לקוביות
- 1 בצל בינוני קצוץ דק
- 1 פלפל אדום קטן חתוך לקוביות קטנות
- 1 גזר בינוני חתוך לקוביות קטנות
- 1 עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות
- 1 כף שום
- 2 כפות רסק עגבניות
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- אורגנו, סוכר, מלח , פלפל לפי טעם
אופן ההכנה
- 1. מאדים את הבצל ומוסיפים לפי הסדר שום, גזר פלפל עגבנייה ופטרוזיליה ומערבבים בכף עץ מוסיפים את הרסק וממשיכים לערבב. מוסיפים מעט סוכר על מנת לשבור את חמיצות העגבניות.
- 2. מוסיפים את הבשר ומעט נוזלים ומבשלים על אש נמוכה מאוד.
- מסירים מהאש רק כאשר הבשר "מתפרק" במגע (לאחר כשעה וחצי).
- 3. מתבלים במלח פלפל ואורגנו לפני הגשה.
- 4. עורמים על צלחת ניוקי שבושל לפי הוראות היצרן, ומעל מניחים את הגולש.