ספגטי מיטבול
אליאב גולדנברג, שף רשת מסעדות 'ספגטים' יודע דבר או שניים על פסטה. כאן הוא מכין את המיטבולס המפורסמים שלו, בעזרת בשר טחון מובחר, בזיליקום, והרבה אהבה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים דרושים:
- 1 חבילת ספגטי מוכנה לפי הוראות היצרן
- להכנת הקציצות:
- 500 גר' בשר טחון
- 1 בצל לבן קצוץ
- 1 כף פירורי לחם
- עלי בזיליקום קצוצים לפי הטעם
- מלח
- לרוטב העגבניות:
- 1 קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות
- 1 שן שום כתושה
- 2 כפות שמן זית
- 1 כוס מים
- מלח לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. מכינים את הקציצות - מערבבים בקערה את הבשר הטחון, הבזיליקום, פירורי לחם ובצל. מכינים מהתערובות כדורים בגודל פינג פונג.
- 2. מכינים את הרוטב - מחממים סיר ויוצקים לתוכו שמן זית ואת העגבניות. מתבלים את התערובת בשום ומלח. תוך כדי ערבוב מבשלים את העגבניות ונותנים להם להתרכך כ-5 דקות. מנמיכים את האש ומוסיפים לסיר את המים.
- 3. את הקציצות שהכנו מוסיפים בעדינות לתוך הסיר. תהליך הבישול לוקח כ-30 דקות. רגע לפני סיום מוסיפים את הספגטי המבושל ומערבבים היטב.