ספגטי בולונז
הסוד לספגטי בולונוז מוצלח במיוחד מסתתר בטעמים העמוקים שבו: אלה מגיעים בעיקר מהבשר המטוגן, מרסק העגבניות החמצמץ, ומהיין האדום הארומטי.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 2 שיני שום, כתושות
- 1 ק"ג בשר בקר טחון
- 6 עגבניות גדולות, קלופות וקצוצות
- 450 גרם שימורי עגבניות מרוסקות
- 1/3 כוס רסק עגבניות
- 1 כוס ציר בקר
- 1/2 כוס יין אדום יבש
- 1 כפית סוכר
- מלח, פלפל
- 2 כפות ריחן (בזיליקום), קצוץ
- 2 כפות פטרוזיליה, קצוצה
- 500 גרם ספגטי
אופן ההכנה
- 1. מחממים בסיר רחב את השמן, ומטגנים את הבצל והשום תוך ערבוב עד שהבצל מתרכך. מוסיפים את הבשר, ומשחימים היטב.
- 2. מערבבים פנימה את העגבניות הקצוצות והמרוסקות, רסק העגבניות, ציר הבקר, היין, הסוכר, מלח ופלפל. מבשלים על להבה בינונית, תוך ערבוב מדי פעם, במשך 30 דקות, עד שהרוטב מסמיך.
- 3. מערבבים פנימה את עשבי התיבול.
- 4. מבשלים את הספגטי במים רותחים ומומלחים ומסננים.
- 5. מעבירים לצלחת הגשה, ויוצקים מעל את הרוטב החם.