ספגטי בעגבניות שרי
מתכון בסיסי עם טעמים שאף פעם לא נמאס מהם
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1/2 ק"ג ספגטי
- סלסלת עגבניות שרי
- שמן זית
- מלח ופלפל
- שום כתוש
- רוזמרין
- קצת סוכר
- להגשה:
- פרמז'ן
- עירית ופטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
- אופן ההכנה:
- 1. מטגנים סלסלה של עגבניות שרי שלמות בשמן זית, לאחר הביקוע של העגבניות מוסיפים מלח, פלפל ,סוכר ורוזמרין טרי לפי הטעם + שום כתוש. מנמיכים את האש.
- 2. בסיר גדול מרתיחים 6 ליטר מים, מוסיפים כף מלח בישול ולאחר הרתיחה מוסיפים ½ ק"ג ספגטי (דק).
- 3. לאחר שהפסטה מוכנה - מסננים - אבל לא שוטפים במים קרים.
- 4. מוסיפים רוטב , מקפיצים כשתי דקות ומגישים עם פרמז'ן מגורד , עירית ופטרוזיליה טריה מעל.