וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

צלי עגל עם פול ירוק

המטבח הערבי יודע לעבוד נהדר עם פול, בעיקר כשהוא מלווה בבשר. דורעם גונט מציע לערבב בגמר הבישול את הצלי עם 500 גרם פסטה מבושלת (או מיני ניוקי, כמו בתמונה).

מתכון מאת: דורעם גונט, .

צלי עגל עם פול ירוק. דורעם גונט,
צלי עגל עם פול ירוק/דורעם גונט

מצרכים למתכון

  • (6 מנות)
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 ק"ג בשר עגל לבישול ארוך, חתוך לקוביות (מתייעצים עם הקצב)
  • קילו וחצי תרמילי פול ירוק
  • 3 כרישות דקות, חתוכות לטבעות עבות
  • 2 ענפי סלרי, פרוסים עם העלים
  • 2 גזרים, קלופים וקצוצים
  • עלים מ-2-3 ענפי טימין
  • כוס מים
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • כפית מלח
  • 4 עגבניות בשלות
  • קליפה מלימון אחד, שהוסרה בקולפן ירקות
  • צרור קטן של כוסברה, קצוצה
  • 500 גרם פסטה רחבה או ניוקי

אופן ההכנה

  • 1. בסיר רחב מחממים את השמן בחום בינוני-גבוה ומשחימים את הבשר היטב מכל הצדדים, כעשר דקות.
  • 2. קולפים את הפול ונפטרים מהתרמילים. את הפול עצמו מוסיפים אל הבשר עם הכרישה, הסלרי, הגזר והטימין.
  • 3. מערבבים, מוסיפים כוס מים ומתבלים בשפע פלפל שחור.
  • 4. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנטנה עד שהבשר רך, כשעתיים (מדי פעם בודקים שנותרו נוזלים בסיר, ואם צריך מוסיפים מעט מאוד מים).
  • 5. כשהבשר רך, מרתיחים סיר גדול עם מים ומלח לבישול הפסטה, אך לפני בישולה חולטים במים את העגבניות לכמה שניות, ואז מקלפים אותן ופורסים לפרוסות עבות.
  • 6. מוסיפים לסיר את קליפת הלימון והכוסברה, מערבבים ומסדרים מלמעלה פרוסות עגבניה. מכסים ומבשלים עוד 15-20 דקות.
  • 7. מבשלים את הפסטה, מסננים ממי הבישול ומגישים עם הצלי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully