- 1. בסיר רחב צולים עם מעט שמן את קוביות בשר הלחי.
-
- 2. חותכים את הגזר, הבצל וכרישה לקוביות גסות ומוסיפים לסיר. מטגנים את הירקות, מוסיפים את התבלינים והיין האדום. מבשלים כ-2 דקות, יוצקים על הכול מים עד כיסוי ומרתיחים. מנמיכים את האש ומבשלים 3 שעות עד שהבשר רך מאוד.
-
- 3. מצננים, מוציאים מהסיר את קוביות הבשר וקוצצים דק. (לא משתמשים בירקות).
-
- 4. מכינים את הקרם: חותכים את השורשים לקוביות קטנות, מניחים בסיר עם החלב, ומוסיפים מים עד כיסוי. מבשלים עד ריכוך. מסננים, טוחנים יחד עם שמנת, מיץ לימון ומלח לפי הטעם.
-
- 5. מכינים עלי לזניה: לשים את כל המרכיבים במיקסר, כ-8 דקות עד לקבלת בצק רך. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר כחצי שעה. מרדדים את הבצק בעזרת מכונת פסטה לעלים דקים בגודל 10 ס"מ על 20 ס"מ. (ניתן להשתמש בעלי לזניה יבשים מוכנים)
-
- 6. במחבת עם מעט שמן זית מקפיצים את שיני השום השלמות על אש נמוכה, עד שהן מתקרמלות ומתרככות. מוציאים מהמחבת, ובאותו שמן מקפיצים עגבניות שרי על אש גבוהה עד לקבלת חריכה עדינה על העגבניות.
-
- 7. במחבת רחבה מטגנים את הבצל הקצוץ עד קבלת גוון זהוב, מוסיפים את בשר הלחי הקצוץ, חצי מכמות עגבניות השרי, סילאן, בהרט, מלח ולבסוף פטרוזיליה.
-
- 8. את הדפי לזניה מבשלים בסיר עם מים ומלח כ-3 דקות. מוציאים ובאותם מים חולטים את הבמיה כ-2 דקות.
-
- 9. מרכיבים את המנה: מסדרים על צלחת עלה לזניה, יוצקים כף גדושה מקרם השורשים ומורחים על כל העלה. מניחים 2 כפות גדושות מתערובת בשר הלחי על הקרם, מגרדים מעל פרמז'ן, ומכסים בעוד דף לזניה.
-
- 10. בקערה קטנה מערבבים במיה,עלי בזיליקום, עלי נענע, עלי פטרוזיליה, את עגבניות השרי הנותרות ושיני השום המקורמלות. מתבלים במעט מלח, מיץ לימון ושמן זית, ומניחים מעל הלזניה. מפזרים מעל את תבלין הדואה לאורך כל הלזניה, ומפזרים בנדיבות פרמז'ן איכותי על הכול.