לזניה פתוחה של כנפיים וקרם כרובית
ב"מסה" התקיימה תחרות בישול פנימית בין הטבחים על המנה הכי טובה שהמרכיבים העיקריים בה הם עוף ורוטב סויה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
לבצק פסטה
- 250גרםקמח דורום
- 250גרםקמח לבן
- 25חלמונים
- 5גרםמלח
לקרם
- 1כרובית
- 1ליטרחלב
- 100מ״לשמנת חמוצה
- גרידת לימון מלימון אחד
- 4יחידותכנפי עוף
- 40גרםבשר בריזאולה חתוך לרצועות דקות
- 4עגבניות מקולפות ומגולענות
- 1כוסשמן זית
- 1כפיתסוכר
- 1כפיתמלח
- 1כףטימין
- 1כףסויה
- 5ערמונים קלויים
- 5עלי מרווה
לסלט
- 2אספרגוס
- 50גרםשקדים ירוקים מקולפים
- 1כפיתזרעי כוסברה
- מלח
- מיץ לימון
- שמן כמהין
- ½כפיתפפריקה מתוקה
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים לזניה פתוחה של כנפיים וקרם כרובית?
- 1מכינים טוויל עוף: את העור של העוף מתבלים במעט מלח ופפריקהמ. ניחים בין שני ניירות פרגמנט ומרדדים לקבלת עור דק מאוד. מכניסים לתנור ב-100 מעלות כ-3 שעות עד שהעור פריך וקשה. חותכים לטווילים באורך 10 ס"מ על 2 ס"מ.
- 2מכינים את הפסטה: לשים את כל מרכיבי בצק הפסטה עד לקבלת בצק אחיד ורך. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
- 3מכינים את קרם הכרובית: חותכים את הכרובית לחתיכות גסות, מניחים בסיר, מכסים בחלב, מוסיפים את גרידת הלימון ומבשלים עד ריכוך. מסננים מהחלב וטוחנים עם מעט שמנת מחוממת, מיץ לימון ומלח.
- 4את העגבניות המקולפות חותכים לרבעים, מניחים בתבנית עם שמן זית, מלח, טימין וסוכר ואופים ב-130 מעלות כשעה. מסננים מהשמן ושומרים בקירור.
- 5את הכנפיים צולים על גריל. מצננים ומפרידים את הבשר מהעצמות. שומרים בצד.
- 6את האספרגוסים מקלפים מהחלק החיצוני ואז בעזרת הקולפן, מגלפים את האספרגוס לכל אורכו ליצירת פרוסות דקות של אספרגוס. שומרים בקירור.
- 7את בצק הפסטה מרדדים וחותכים לדפים בגודל 15 ס"מ על 15 ס"מ. מבשלים דפי פסטה במים רותחים, מוציאים לקערה ומשמנים עם מעט שמן זית.
- 8מקפיצים את בשר הכנפיים עם מרווה, ערמונים, עגבניות לחות, סויה ובריזאולה.
- 9מניחים דף פסטה מבושל על צלחת, מעל שמים כף גדושה של קרם כרובית ואת תערובת בשר הכנפיים. מכסים בעוד דף פסטה. מערבבים את רצועות האספרגוס עם השקדים, זרעי כוסברה, מיץ לימון ומלח. מניחים את הסלט על הלזניה, מעל את טוויל העוף ומטפטפים כמה טיפות של שמן כמהין על המנה.