מתכונים חמים

לזניה פתוחה של כנפיים וקרם כרובית

ב"מסה" התקיימה תחרות בישול פנימית בין הטבחים על המנה הכי טובה שהמרכיבים העיקריים בה הם עוף ורוטב סוי

מתכון מאת: מאיר אלאלוף, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות עבודה

  • חמש שעות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

  • 1 יחידות

לזניה פתוחה של כנפיים עם קרם כרובית וסלט אספרגוס

מחשבון המרות

מצרכים

  • לבצק פסטה

    • 250 גרםקמח דורום
    • 250 גרםקמח לבן
    • 25 חלמונים
    • 5 גרםמלח
  • לקרם

    • 1 כרובית
    • 1 ליטרחלב
    • 100 מ״לשמנת חמוצה
    • גרידת לימון מלימון אחד
    • 4 יחידותכנפי עוף
    • 40 גרםבשר בריזאולה חתוך לרצועות דקות
    • 4 עגבניות מקולפות ומגולענות
    • 1 כוסשמן זית
    • 1 כפיתסוכר
    • 1 כפיתמלח
    • 1 כףטימין
    • 1 כףסויה
    • 5 ערמונים קלויים
    • 5 עלי מרווה
  • לסלט

    • 2 אספרגוס
    • 50 גרםשקדים ירוקים מקולפים
    • 1 כפיתזרעי כוסברה
    • מלח
    • מיץ לימון
    • שמן כמהין
    • ½ כפיתפפריקה מתוקה
למחשבון המרה

אופן ההכנה

איך מכינים לזניה פתוחה של כנפיים וקרם כרובית?

  • 1מכינים טוויל עוף: את העור של העוף מתבלים במעט מלח ופפריקהמ. ניחים בין שני ניירות פרגמנט ומרדדים לקבלת עור דק מאוד. מכניסים לתנור ב-100 מעלות כ-3 שעות עד שהעור פריך וקשה. חותכים לטווילים באורך 10 ס"מ על 2 ס"מ.
  • 2מכינים את הפסטה: לשים את כל מרכיבי בצק הפסטה עד לקבלת בצק אחיד ורך. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
  • 3מכינים את קרם הכרובית: חותכים את הכרובית לחתיכות גסות, מניחים בסיר, מכסים בחלב, מוסיפים את גרידת הלימון ומבשלים עד ריכוך. מסננים מהחלב וטוחנים עם מעט שמנת מחוממת, מיץ לימון ומלח.
  • 4את העגבניות המקולפות חותכים לרבעים, מניחים בתבנית עם שמן זית, מלח, טימין וסוכר ואופים ב-130 מעלות כשעה. מסננים מהשמן ושומרים בקירור.
  • 5את הכנפיים צולים על גריל. מצננים ומפרידים את הבשר מהעצמות. שומרים בצד.
  • 6את האספרגוסים מקלפים מהחלק החיצוני ואז בעזרת הקולפן, מגלפים את האספרגוס לכל אורכו ליצירת פרוסות דקות של אספרגוס. שומרים בקירור.
  • 7את בצק הפסטה מרדדים וחותכים לדפים בגודל 15 ס"מ על 15 ס"מ. מבשלים דפי פסטה במים רותחים, מוציאים לקערה ומשמנים עם מעט שמן זית.
  • 8מקפיצים את בשר הכנפיים עם מרווה, ערמונים, עגבניות לחות, סויה ובריזאולה.
  • 9מניחים דף פסטה מבושל על צלחת, מעל שמים כף גדושה של קרם כרובית ואת תערובת בשר הכנפיים. מכסים בעוד דף פסטה. מערבבים את רצועות האספרגוס עם השקדים, זרעי כוסברה, מיץ לימון ומלח. מניחים את הסלט על הלזניה, מעל את טוויל העוף ומטפטפים כמה טיפות של שמן כמהין על המנה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully