פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      לזניה פתוחה של כנפיים וקרם כרובית

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      לזניה פתוחה של כנפיים עם קרם כרובית וסלט אספרגוס (יח
      לזניה פתוחה של כנפיים עם קרם כרובית וסלט אספרגוס (יח"צ)

      מצרכים

      • לבצק פסטה:
      • 250 גרם קמח דורום
      • 250 גרם קמח לבן
      • 25 חלמונים
      • 5 גרם מלח
      • לקרם:
      • 1 כרובית
      • 1 ליטר חלב
      • 100 מ"ל שמנת
      • גרידת לימון מלימון אחד
      • 4 כנפיים של עוף
      • 40 גרם בשר בריזאולה חתוך לרצועות דקות
      • 4 עגבניות מקולפות ומגולענות
      • כוס שמן זית
      • כפית סוכר
      • כפית מלח
      • כף טימין
      • כף סויה
      • 5 יחידות ערמונים קלויים
      • 5 עלי מרווה
      • לסלט:
      • 2 אספרגוסים
      • 50 גרם שקדים ירוקים מקולפים
      • כפית זרעי כוסברה
      • מלח
      • מיץ לימון
      • שמן כמהין
      • העור של העוף
      • חצי כפית פפריקה מתוקה

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים טוויל עוף: את העור של העוף מתבלים במעט מלח ופפריקהמ. ניחים בין שני ניירות פרגמנט ומרדדים לקבלת עור דק מאוד. מכניסים לתנור ב-100 מעלות כ-3 שעות עד שהעור פריך וקשה. חותכים לטווילים באורך 10 ס"מ על 2 ס"מ.
      • 2. מכינים את הפסטה: לשים את כל מרכיבי בצק הפסטה עד לקבלת בצק אחיד ורך. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
      • 3. מכינים את קרם הכרובית: חותכים את הכרובית לחתיכות גסות, מניחים בסיר, מכסים בחלב, מוסיפים את גרידת הלימון ומבשלים עד ריכוך. מסננים מהחלב וטוחנים עם מעט שמנת מחוממת, מיץ לימון ומלח.
      • 4. את העגבניות המקולפות חותכים לרבעים, מניחים בתבנית עם שמן זית, מלח, טימין וסוכר ואופים ב-130 מעלות כשעה. מסננים מהשמן ושומרים בקירור.
      • 5. את הכנפיים צולים על גריל. מצננים ומפרידים את הבשר מהעצמות. שומרים בצד.
      • 6. את האספרגוסים מקלפים מהחלק החיצוני ואז בעזרת הקולפן, מגלפים את האספרגוס לכל אורכו ליצירת פרוסות דקות של אספרגוס. שומרים בקירור.
      • 7. את בצק הפסטה מרדדים וחותכים לדפים בגודל 15 ס"מ על 15 ס"מ. מבשלים דפי פסטה במים רותחים, מוציאים לקערה ומשמנים עם מעט שמן זית.
      • 8. מקפיצים את בשר הכנפיים עם מרווה, ערמונים, עגבניות לחות, סויה ובריזאולה.
      • 9. מניחים דף פסטה מבושל על צלחת, מעל שמים כף גדושה של קרם כרובית ואת תערובת בשר הכנפיים. מכסים בעוד דף פסטה. מערבבים את רצועות האספרגוס עם השקדים, זרעי כוסברה, מיץ לימון ומלח. מניחים את הסלט על הלזניה, מעל את טוויל העוף ומטפטפים כמה טיפות של שמן כמהין על המנה.

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות