פסטה פתוחה עם ראגו בשר

השף יוסי שטרית מגיש מתכון חגיגי ללזניה עם טוויסט: דפי פסטה פתוחים ועליהם ראגו בשר עסיסי בציפוי רוטב בשמל

מתכון מאת: יוסי שטרית, מערכת וואלה!
(צילום: עריכה: מאיה בן ניסן, בימוי: גיא גורן)

מצרכים

  • לראגו בשר:
  • 700 גרם בשר בקר
  • 5 יחידות גזר קלוף וחתוך לקוביות
  • 10 יחידות ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך לקוביות
  • 5 ענפי סלרי אמריקאי פרוס דק
  • 1 כוס רסק עגבניות
  • 1 כוס יין אדום
  • 10 ענפי טימין מופרדים
  • לרוטב הבשמל:
  • 1 כוס קמח
  • 1 כוס קוביות חמאה
  • 1/2 ליטר חלב
  • 1 בצל לבן
  • 2 עלי דפנה
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
  • להרכבה
  • 6 דפי פסטה יבשים או קפואים שהוכנו מראש (בגודל 15X15).
  • מעט ציר עוף לקישוט

אופן ההכנה

  • 1. צורבים את הבשר עד להשחמה.
  • 2. מוציאים את הבשר מהסיר ועל אותו משטח צורבים את הגזר, הארטישוק הירושלמי והסלרי, עד להזהבה ומיד מוסיפים את הבשר הצרוב.
  • 3. מוסיפים את היין ומצמצמים את הנוזלים בחצי (כ-20 דקות).
  • 4. מוסיפים את רסק העגבניות והטימין ומבשלים על אש נמוכה 3 שעות (תוך ערבוב מדי עשרים דקות).
  • 5. להכנת רוטב הבשמל: חותכים את הבצל לפרוסות, מטגנים בעדינות עם החמאה, עלי הדפנה ואגוז המוסקט כחמש דקות ואז מוסיפים את הקמח.
  • 6. מערבבים את התערובת על אש קטנה ויוצרים רביכה. מוסיפים חצי מכמות החלב ומערבבים עם מטרפה ללא הפסקה.
  • 7. לאחר דקת ערבוב מוסיפים את שאר החלב ומבשלים עד להסמכה.
  • 8. מרכיבים את המנה: בכל צלחת מניחים שתי כפות רוטב בשמל.
  • 9. מעל הבשמל מניחים 4 כפות ראגו. על הראגו מניחים דף פסטה ומעל הכל מוזגים כף ציר עוף לקישוט והעשרת הטעם.
  • טיפ: זילוף עדין של שמן כמהין מעשיר מאוד את רוטב הבשמל.
  • מתכון ללזניה פתוחה עם דפי פסטה, ראגו בשר ובשמל

  • ראגו פטריות ואטריות

  • לזניה צמחונית עם ירקות קלויים

  • לזניה מפסטה טרייה עם בשר ובירה

  • לזניה פטריות

  • מק אנד צ'יז כרובית של ג'יימי אוליבר

  • לזניה פתוחה מקמח כוסמין

  • לזניית ארבע גבינות

  • הלזניה של אורן

  • לזניית גבינות מהירה

  • לזניה חצילים, עגבניות, לבנה וזעתר

  • לזניה פתוחה של כנפיים וקרם כרובית

  • לזניית בטטה

  • לזניית חצילים קלויים ופסטו

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully