פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פסטה פתוחה עם ראגו בשר

      השף יוסי שטרית מגיש מתכון חגיגי ללזניה עם טוויסט: דפי פסטה פתוחים ועליהם ראגו בשר עסיסי בציפוי רוטב בשמל

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      עריכה: מאיה בן ניסן, בימוי: גיא גורן

      מצרכים

      • לראגו בשר:
      • 700 גרם בשר בקר
      • 5 יחידות גזר קלוף וחתוך לקוביות
      • 10 יחידות ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך לקוביות
      • 5 ענפי סלרי אמריקאי פרוס דק
      • 1 כוס רסק עגבניות
      • 1 כוס יין אדום
      • 10 ענפי טימין מופרדים
      • לרוטב הבשמל:
      • 1 כוס קמח
      • 1 כוס קוביות חמאה
      • 1/2 ליטר חלב
      • 1 בצל לבן
      • 2 עלי דפנה
      • 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
      • להרכבה
      • 6 דפי פסטה יבשים או קפואים שהוכנו מראש (בגודל 15X15).
      • מעט ציר עוף לקישוט

      אופן ההכנה

      • 1. צורבים את הבשר עד להשחמה.
      • 2. מוציאים את הבשר מהסיר ועל אותו משטח צורבים את הגזר, הארטישוק הירושלמי והסלרי, עד להזהבה ומיד מוסיפים את הבשר הצרוב.
      • 3. מוסיפים את היין ומצמצמים את הנוזלים בחצי (כ-20 דקות).
      • 4. מוסיפים את רסק העגבניות והטימין ומבשלים על אש נמוכה 3 שעות (תוך ערבוב מדי עשרים דקות).
      • 5. להכנת רוטב הבשמל: חותכים את הבצל לפרוסות, מטגנים בעדינות עם החמאה, עלי הדפנה ואגוז המוסקט כחמש דקות ואז מוסיפים את הקמח.
      • 6. מערבבים את התערובת על אש קטנה ויוצרים רביכה. מוסיפים חצי מכמות החלב ומערבבים עם מטרפה ללא הפסקה.
      • 7. לאחר דקת ערבוב מוסיפים את שאר החלב ומבשלים עד להסמכה.
      • 8. מרכיבים את המנה: בכל צלחת מניחים שתי כפות רוטב בשמל.
      • 9. מעל הבשמל מניחים 4 כפות ראגו. על הראגו מניחים דף פסטה ומעל הכל מוזגים כף ציר עוף לקישוט והעשרת הטעם.
      • טיפ: זילוף עדין של שמן כמהין מעשיר מאוד את רוטב הבשמל.

      עוד מתכוני פסטה

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -