מתכונים חמים

פסטה פתוחה עם ראגו בשר

השף יוסי שטרית מגיש מתכון חגיגי ללזניה עם טוויסט: דפי פסטה פתוחים ועליהם ראגו בשר עסיסי בציפוי רוטב בשמל

מתכון מאת: יוסי שטרית, מערכת וואלה!
  • דרגת קושי בינונית

(עריכה: מאיה בן ניסן, בימוי: גיא גורן)

מחשבון המרות

מצרכים

  • לראגו בשר:
  • 700 גרם בשר בקר
  • 5 יחידות גזר קלוף וחתוך לקוביות
  • 10 יחידות ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך לקוביות
  • 5 ענפי סלרי אמריקאי פרוס דק
  • 1 כוס רסק עגבניות
  • 1 כוס יין אדום
  • 10 ענפי טימין מופרדים
  • לרוטב הבשמל:
  • 1 כוס קמח
  • 1 כוס קוביות חמאה
  • 1/2 ליטר חלב
  • 1 בצל לבן
  • 2 עלי דפנה
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
  • להרכבה
  • 6 דפי פסטה יבשים או קפואים שהוכנו מראש (בגודל 15X15).
  • מעט ציר עוף לקישוט
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. צורבים את הבשר עד להשחמה.
  • 2. מוציאים את הבשר מהסיר ועל אותו משטח צורבים את הגזר, הארטישוק הירושלמי והסלרי, עד להזהבה ומיד מוסיפים את הבשר הצרוב.
  • 3. מוסיפים את היין ומצמצמים את הנוזלים בחצי (כ-20 דקות).
  • 4. מוסיפים את רסק העגבניות והטימין ומבשלים על אש נמוכה 3 שעות (תוך ערבוב מדי עשרים דקות).
  • 5. להכנת רוטב הבשמל: חותכים את הבצל לפרוסות, מטגנים בעדינות עם החמאה, עלי הדפנה ואגוז המוסקט כחמש דקות ואז מוסיפים את הקמח.
  • 6. מערבבים את התערובת על אש קטנה ויוצרים רביכה. מוסיפים חצי מכמות החלב ומערבבים עם מטרפה ללא הפסקה.
  • 7. לאחר דקת ערבוב מוסיפים את שאר החלב ומבשלים עד להסמכה.
  • 8. מרכיבים את המנה: בכל צלחת מניחים שתי כפות רוטב בשמל.
  • 9. מעל הבשמל מניחים 4 כפות ראגו. על הראגו מניחים דף פסטה ומעל הכל מוזגים כף ציר עוף לקישוט והעשרת הטעם.
  • טיפ: זילוף עדין של שמן כמהין מעשיר מאוד את רוטב הבשמל.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully