הלזניה של אורן
לזניה (צילום: Artoday)
מחשבון המרות
- 2 חצילים
- 1 בצל גדול קצוץ
- 4 שני שום גדולים קצוץ
- 1 קופסה של עגבניות מרוסקות
- 1 רסק עגבניות קטן
- 1כוס מים
- 1 חבילת בזילקום
- 2 חפיסות של גבינת ריקוטה 5%
- 1 חבילת גבינה צהובה מגורדת
- 1 חבילה של עלי פסטה
- פלפל שחור
- מלח
- 1 כפית סוכר
- טימין
- מעט צ'ילי גרוס (לא חייב)
- 1. מכינים חצילים - פורסים לפרוסות לאורך טובלים בשמן זית ומסדרים על נייר פרגמנט בתוך מגש מפזרים מעט טימין ומלח . מכניסים לתנור לכ - 15 - 20 דק'
- 2. מכינים את הרוטב - במחבת גדול שמים את השמן זית מוסיפים את הבצל עד שנהיה שקוף ומוסיפים את השום.
- 3. לאחר כמה דק' מוסיפים את העגבניות, מוסיפים את רסק העגבניות, כוס מים, מתבלים במלח כפית סוכר צ'ילי ובזיליקום
- 4. מכינים את מלית הגבינה - לוקחים את הגבינות ומערבים אותן יחד מוסיפים פלפל שחור
- 5. להרכבת המנה לוחים מגש אלומיניום ופורשים עלי לזניה מעל רוטב ומעל זה את הגבינה . שוב עלי לזניה רוטב ומעל פרוסות חצילים . שוב עלי לזניה רוטב וגבינה לסיום מכסים בעלי לזניה ושופכים את כל הרוטב שנשאר .
- 6. מכניסים לתנור ל 25 דק' בחום של 180 מעלות . מוצאים, מפזרים את גבינת הפרמזן ומחזירים לתנור לעוד כ - 5 - 10 דק' נוספות
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה