הלזניה של אורן

מתכון מאת: אורן,oirl312@walla.com
לזניה. Artoday
לזניה

מצרכים

  • 2 חצילים
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 4 שני שום גדולים קצוץ
  • 1 קופסה של עגבניות מרוסקות
  • 1 רסק עגבניות קטן
  • 1כוס מים
  • 1 חבילת בזילקום
  • 2 חפיסות של גבינת ריקוטה 5%
  • 1 חבילת גבינה צהובה מגורדת
  • 1 חבילה של עלי פסטה
  • פלפל שחור
  • מלח
  • 1 כפית סוכר
  • טימין
  • מעט צ'ילי גרוס (לא חייב)

אופן ההכנה

  • 1. מכינים חצילים - פורסים לפרוסות לאורך טובלים בשמן זית ומסדרים על נייר פרגמנט בתוך מגש מפזרים מעט טימין ומלח . מכניסים לתנור לכ - 15 - 20 דק'
  • 2. מכינים את הרוטב - במחבת גדול שמים את השמן זית מוסיפים את הבצל עד שנהיה שקוף ומוסיפים את השום.
  • 3. לאחר כמה דק' מוסיפים את העגבניות, מוסיפים את רסק העגבניות, כוס מים, מתבלים במלח כפית סוכר צ'ילי ובזיליקום
  • 4. מכינים את מלית הגבינה - לוקחים את הגבינות ומערבים אותן יחד מוסיפים פלפל שחור
  • 5. להרכבת המנה לוחים מגש אלומיניום ופורשים עלי לזניה מעל רוטב ומעל זה את הגבינה . שוב עלי לזניה רוטב ומעל פרוסות חצילים . שוב עלי לזניה רוטב וגבינה לסיום מכסים בעלי לזניה ושופכים את כל הרוטב שנשאר .
  • 6. מכניסים לתנור ל 25 דק' בחום של 180 מעלות . מוצאים, מפזרים את גבינת הפרמזן ומחזירים לתנור לעוד כ - 5 - 10 דק' נוספות

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully