- 1. שוטפים היטב את התרד, מייבשים מעט וקוצצים אותו היטב (עם הגבעולים כשמדובר בתרד תורכי, בלי הגבעולים אם משתמשים בתרד ניו זילנדי).
-
- 2. שמים את התרד עם מעט מלח גס בקערה גדולה ועם הידיים מועכים אותו עד שהוא קמל ומאבד את רוב נפחו.
-
- 3. סוחטים היטב כדי להיפטר מכמה שיותר נוזלים ומעבירים לקערה. צריך לצאת בערך 300 גרם תרד סחוט וקצוץ (לחיסכון בזמן אין בעיה להשתמש בתרד קפוא מופשר).
-
- 4. מוסיפים לתרד את גבינת הריקוטה, מערבבים, טועמים ומתבלים במלח לפי הטעם. מוסיפים את החלמונים ואם התערובת מרגישה סמיכה מאוד ניתן לדלל אותה במים שיצאו מהתרד או במים של הריקוטה.
-
- 5. לרוטב: ממיסים לחלוטין את החמאה בסיר בגודל בינוני מעל להבה גבוהה.
-
- 6. מוסיפים פנימה את הקמח בבת אחת ומערבבים ביסודיות, עד שמתקבלת מעין משחה סמיכה. מוסיפים את אגוז המוסקט ואת הפלפל השחור ובוחשים.
-
- 7. מוסיפים פנימה 1/3 מן החלב, מביאים לרתיחה תוך כדי בחישה, בעזרת כף עץ או מטרפה.
-
- 8. מוסיפים את שאר החלב, ושוב מביאים לרתיחה תוך די בחישה במטרפה.
-
- 9. מבשלים על להבה בינונית תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהרוטב מבעבע וסמיך מספיק לצפות גב של כף.
-
- 10. ליצירת הקנלוני: מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
- 11. דוחסים את המילוי בעזרת הידיים לצינורות הקנלוני כך שיהיו מלאים לגמרי.
-
- 12. יוצקים את רוטב העגבניות המוכן על תחתית התבנית ואותה מרצפים בצינורות הממולאים. יוצקים מעל את רוטב הבשמל, מכסים בנייר אפייה ואוטמים עם רדיד אלומיניום.
-
- 13. אופים 30 דקות, ואז מוציאים את התבנית מהתנור ומסירים בזהירות רבה את נייר האלומיניום והאפייה (אדים חמים יוצאים).
-
- 14. ממשיכים לאפות 10-15 דקות נוספות, עד שהחלק העליון מזהיב.
-
- 15. נותנים לקנלוני להתקרר מעט ומגישים.