מתכונים חמים

קנלוני במילוי תרד וריקוטה

לא צריך להרחיק עד רומא כדי לקבל קנלוני אמיתי: קבלו מנה חורפית משגעת של צינורות פסטה במילוי תרד וגבינה עם רוטב עגבניות מצד אחד ורוטב בשמל קרמי מצד שני.

מתכון מאת: עז תלם, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

קנלוני - מחלבות גד (צילום: ספק 500, אפיק גבאי)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-6-8 מנות (תבנית מלבנית גדולה):
  • 1 חבילה (250 גרם) קנלוני
  • 2-3 כוסות רוטב עגבניות מוכן, עדיף כזה תוצרת בית
  • למילוי:
  • צרור גדול (600 גרם) תרד, עדיף תורכי
  • 450 גרם (חבילה וחצי) גבינה ריקוטה פרסקה
  • מלח, לפי הטעם
  • 3 חלמוני ביצה (רשות)
  • לרוטב הבשמל:
  • 30 גרם חמאה או 2 כפות שמן זית
  • כף גדושה קמח לבן רגיל
  • 3 כוסות (720 מ"ל) חלב
  • קורט אגוז מוסקט מגורר
  • מלח ופלפל שחור
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. שוטפים היטב את התרד, מייבשים מעט וקוצצים אותו היטב (עם הגבעולים כשמדובר בתרד תורכי, בלי הגבעולים אם משתמשים בתרד ניו זילנדי).
  • 2. שמים את התרד עם מעט מלח גס בקערה גדולה ועם הידיים מועכים אותו עד שהוא קמל ומאבד את רוב נפחו.
  • 3. סוחטים היטב כדי להיפטר מכמה שיותר נוזלים ומעבירים לקערה. צריך לצאת בערך 300 גרם תרד סחוט וקצוץ (לחיסכון בזמן אין בעיה להשתמש בתרד קפוא מופשר).
  • 4. מוסיפים לתרד את גבינת הריקוטה, מערבבים, טועמים ומתבלים במלח לפי הטעם. מוסיפים את החלמונים ואם התערובת מרגישה סמיכה מאוד ניתן לדלל אותה במים שיצאו מהתרד או במים של הריקוטה.
  • 5. לרוטב: ממיסים לחלוטין את החמאה בסיר בגודל בינוני מעל להבה גבוהה.
  • 6. מוסיפים פנימה את הקמח בבת אחת ומערבבים ביסודיות, עד שמתקבלת מעין משחה סמיכה. מוסיפים את אגוז המוסקט ואת הפלפל השחור ובוחשים.
  • 7. מוסיפים פנימה 1/3 מן החלב, מביאים לרתיחה תוך כדי בחישה, בעזרת כף עץ או מטרפה.
  • 8. מוסיפים את שאר החלב, ושוב מביאים לרתיחה תוך די בחישה במטרפה.
  • 9. מבשלים על להבה בינונית תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהרוטב מבעבע וסמיך מספיק לצפות גב של כף.
  • 10. ליצירת הקנלוני: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 11. דוחסים את המילוי בעזרת הידיים לצינורות הקנלוני כך שיהיו מלאים לגמרי.
  • 12. יוצקים את רוטב העגבניות המוכן על תחתית התבנית ואותה מרצפים בצינורות הממולאים. יוצקים מעל את רוטב הבשמל, מכסים בנייר אפייה ואוטמים עם רדיד אלומיניום.
  • 13. אופים 30 דקות, ואז מוציאים את התבנית מהתנור ומסירים בזהירות רבה את נייר האלומיניום והאפייה (אדים חמים יוצאים).
  • 14. ממשיכים לאפות 10-15 דקות נוספות, עד שהחלק העליון מזהיב.
  • 15. נותנים לקנלוני להתקרר מעט ומגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully