וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לזניה במילוי חצילים וגבינות

חכו שתגלו את השילוב המנצח של לזניה עם רוטב עגבניות יחד עם גבינות וחציל בלאדי קלוי

מתכון מאת: מערכת וואלה

לזניה חצילים וגבינות עבור סלטי שטראוס. אפיק גבאי,
לזניה במילוי חצילים וגבינות/אפיק גבאי

מצרכים למתכון

  • לתבנית מלבנית בגודל 22X32 ס"מ

    • 1חבילהדפי לזניה
    • 100גרםגבינה צהובה מגוררת
    • 2חבילותסלט חצילים מוכן
  • לרוטב

    • 2-3כףשמן זית
    • 1חבילהרסק עגבניות חבילה קטנה או 2 כפות
    • 1קופסאעגבניות מרוסקות קופסא גדולה - 800 גרם
    • מלח לפי הטעם
    • פלפל שחור לפי הטעם
  • לשכבת גבינות

    • 2קופסאותקוטג' 500 ג'רם
    • 500גרםגבינה כחושה או גבינה לבנה
    • קורטמלח לפי הטעם

אופן ההכנה של לזניה במילוי חצילים וגבינות

איך מכינים לזניה במילוי חצילים וגבינות?

  • 1
    מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • 2
    מתחילים בהכנת הרוטב: בסיר קטן מעל להבה בינונית שמים את שמן הזית והרסק. מטגנים כדקה, עד שכמעט כל השמן נספג, ולאחר מכן מוסיפים את העגבניות המרוסקות.
  • 3
    מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים בבעבוע עדין כ-15 דקות. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  • 4
    בזמן שהרוטב מתבשל, מכינים את שכבת הגבינות: בקערה מערבבים את כל המצרכים, טועמים ומתבלים לפי הצורך.
  • 5
    כאשר הרוטב מוכן מתחילים לבנות את הלזניה: אל תבנית פיירקס מלבנית יוצקים מצקת מן הרוטב (כדי שהשכבה התחתונה של הלזניה תתבשל באחידות) ומתחילים. קומה 1 - מרפדים בשכבה אחידה של עלי לזניה ומעליה שמים חצי מתערובת הגבינות. משטחים לעובי אחיד. קומה 2 - מרפדים בשכבה נוספת של דפים ומעליה שמים את סלט החצילים ומשטחים לעובי אחיד. קומה 3 - מניחים עוד שכבת דפי לזנייה, ומעליהם את שאר תערובת הגבינות. שוב משטחים. קומה 4 - מרפדים שוב בדפי לזנייה ויוצקים מעל את שאר רוטב העגבניות.שים.
  • 6
    אופים: מכסים את השכבה העליונה של הלזניה בנייר אפייה ואז אוטמים את התבנית ברדיד אלומיניום. אופים כ-30 דקות או עד שדפי הלזניה התרככו.
  • 7
    מוציאים בזהירות את התבנית מהתנור, מסירים את רדיד האלומיניום ונייר האפייה (זהירות! אדים יוצאים) ומפזרים מעל הלזניה את הגבינה הצהובה המגוררת. מכניסים לתנור ל-10 דקות נוספות או עד שהגבינה נמסה ומתחילה להזהיב. מוציאים, נותנים לתבנית להתקרר מעט ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully