מתכונים חמים

לזניה במילוי חצילים וגבינות

חכו שתגלו את השילוב המנצח של לזניה עם רוטב עגבניות יחד עם גבינות וחציל בלאדי קלוי

מתכון מאת: מערכת וואלה!
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

לזניה במילוי חצילים וגבינות (צילום: אפיק גבאי)

מחשבון המרות

מצרכים להכנת לזניה במילוי חצילים וגבינות

  • לתבנית מלבנית בגודל 22X32 ס"מ

    • 1 חבילהדפי לזניה
    • 100 גרםגבינה צהובה מגוררת
    • 2 חבילותסלט חצילים מוכן
  • לרוטב

    • 2-3 כףשמן זית
    • 1 חבילהרסק עגבניות חבילה קטנה או 2 כפות
    • 1 קופסאעגבניות מרוסקות קופסא גדולה - 800 גרם
    • מלח לפי הטעם
    • פלפל שחור לפי הטעם
  • לשכבת גבינות

    • 2 קופסאותקוטג' 500 ג'רם
    • 500 גרםגבינה כחושה או גבינה לבנה
    • קורטמלח לפי הטעם
למחשבון המרה

אופן ההכנה של לזניה במילוי חצילים וגבינות

איך מכינים לזניה במילוי חצילים וגבינות?

  • 1מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • 2מתחילים בהכנת הרוטב: בסיר קטן מעל להבה בינונית שמים את שמן הזית והרסק. מטגנים כדקה, עד שכמעט כל השמן נספג, ולאחר מכן מוסיפים את העגבניות המרוסקות.
  • 3מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים בבעבוע עדין כ-15 דקות. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  • 4בזמן שהרוטב מתבשל, מכינים את שכבת הגבינות: בקערה מערבבים את כל המצרכים, טועמים ומתבלים לפי הצורך.
  • 5כאשר הרוטב מוכן מתחילים לבנות את הלזניה: אל תבנית פיירקס מלבנית יוצקים מצקת מן הרוטב (כדי שהשכבה התחתונה של הלזניה תתבשל באחידות) ומתחילים.
    קומה 1 - מרפדים בשכבה אחידה של עלי לזניה ומעליה שמים חצי מתערובת הגבינות. משטחים לעובי אחיד.
    קומה 2 - מרפדים בשכבה נוספת של דפים ומעליה שמים את סלט החצילים ומשטחים לעובי אחיד.
    קומה 3 - מניחים עוד שכבת דפי לזנייה, ומעליהם את שאר תערובת הגבינות. שוב משטחים.
    קומה 4 - מרפדים שוב בדפי לזנייה ויוצקים מעל את שאר רוטב העגבניות.שים.
  • 6אופים: מכסים את השכבה העליונה של הלזניה בנייר אפייה ואז אוטמים את התבנית ברדיד אלומיניום. אופים כ-30 דקות או עד שדפי הלזניה התרככו.
  • 7מוציאים בזהירות את התבנית מהתנור, מסירים את רדיד האלומיניום ונייר האפייה (זהירות! אדים יוצאים) ומפזרים מעל הלזניה את הגבינה הצהובה המגוררת. מכניסים לתנור ל-10 דקות נוספות או עד שהגבינה נמסה ומתחילה להזהיב. מוציאים, נותנים לתבנית להתקרר מעט ומגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully