לזניה במילוי חצילים וגבינות
חכו שתגלו את השילוב המנצח של לזניה עם רוטב עגבניות יחד עם גבינות וחציל בלאדי קלוי
לזניה במילוי חצילים וגבינות (צילום: אפיק גבאי)
מחשבון המרות
לתבנית מלבנית בגודל 22X32 ס"מ
- 1 חבילהדפי לזניה
- 100 גרםגבינה צהובה מגוררת
- 2 חבילותסלט חצילים מוכן
לרוטב
- 2-3 כףשמן זית
- 1 חבילהרסק עגבניות חבילה קטנה או 2 כפות
- 1 קופסאעגבניות מרוסקות קופסא גדולה - 800 גרם
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור לפי הטעם
לשכבת גבינות
- 2 קופסאותקוטג' 500 ג'רם
- 500 גרםגבינה כחושה או גבינה לבנה
- קורטמלח לפי הטעם
איך מכינים לזניה במילוי חצילים וגבינות?
- 1מחממים תנור ל-190 מעלות.
- 2מתחילים בהכנת הרוטב: בסיר קטן מעל להבה בינונית שמים את שמן הזית והרסק. מטגנים כדקה, עד שכמעט כל השמן נספג, ולאחר מכן מוסיפים את העגבניות המרוסקות.
- 3מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים בבעבוע עדין כ-15 דקות. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
- 4בזמן שהרוטב מתבשל, מכינים את שכבת הגבינות: בקערה מערבבים את כל המצרכים, טועמים ומתבלים לפי הצורך.
- 5כאשר הרוטב מוכן מתחילים לבנות את הלזניה: אל תבנית פיירקס מלבנית יוצקים מצקת מן הרוטב (כדי שהשכבה התחתונה של הלזניה תתבשל באחידות) ומתחילים.
קומה 1 - מרפדים בשכבה אחידה של עלי לזניה ומעליה שמים חצי מתערובת הגבינות. משטחים לעובי אחיד.
קומה 2 - מרפדים בשכבה נוספת של דפים ומעליה שמים את סלט החצילים ומשטחים לעובי אחיד.
קומה 3 - מניחים עוד שכבת דפי לזנייה, ומעליהם את שאר תערובת הגבינות. שוב משטחים.
קומה 4 - מרפדים שוב בדפי לזנייה ויוצקים מעל את שאר רוטב העגבניות.שים. - 6אופים: מכסים את השכבה העליונה של הלזניה בנייר אפייה ואז אוטמים את התבנית ברדיד אלומיניום. אופים כ-30 דקות או עד שדפי הלזניה התרככו.
- 7מוציאים בזהירות את התבנית מהתנור, מסירים את רדיד האלומיניום ונייר האפייה (זהירות! אדים יוצאים) ומפזרים מעל הלזניה את הגבינה הצהובה המגוררת. מכניסים לתנור ל-10 דקות נוספות או עד שהגבינה נמסה ומתחילה להזהיב. מוציאים, נותנים לתבנית להתקרר מעט ומגישים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה