1מחממים תנור ל-190 מעלות.
2מתחילים בהכנת הרוטב: בסיר קטן מעל להבה בינונית שמים את שמן הזית והרסק. מטגנים כדקה, עד שכמעט כל השמן נספג, ולאחר מכן מוסיפים את העגבניות המרוסקות.
3מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים בבעבוע עדין כ-15 דקות. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
4בזמן שהרוטב מתבשל, מכינים את שכבת הגבינות: בקערה מערבבים את כל המצרכים, טועמים ומתבלים לפי הצורך.
5כאשר הרוטב מוכן מתחילים לבנות את הלזניה: אל תבנית פיירקס מלבנית יוצקים מצקת מן הרוטב (כדי שהשכבה התחתונה של הלזניה תתבשל באחידות) ומתחילים.
קומה 1 - מרפדים בשכבה אחידה של עלי לזניה ומעליה שמים חצי מתערובת הגבינות. משטחים לעובי אחיד.
קומה 2 - מרפדים בשכבה נוספת של דפים ומעליה שמים את סלט החצילים ומשטחים לעובי אחיד.
קומה 3 - מניחים עוד שכבת דפי לזנייה, ומעליהם את שאר תערובת הגבינות. שוב משטחים.
קומה 4 - מרפדים שוב בדפי לזנייה ויוצקים מעל את שאר רוטב העגבניות.שים.
6אופים: מכסים את השכבה העליונה של הלזניה בנייר אפייה ואז אוטמים את התבנית ברדיד אלומיניום. אופים כ-30 דקות או עד שדפי הלזניה התרככו.
7מוציאים בזהירות את התבנית מהתנור, מסירים את רדיד האלומיניום ונייר האפייה (זהירות! אדים יוצאים) ומפזרים מעל הלזניה את הגבינה הצהובה המגוררת. מכניסים לתנור ל-10 דקות נוספות או עד שהגבינה נמסה ומתחילה להזהיב. מוציאים, נותנים לתבנית להתקרר מעט ומגישים.