פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      לזניה במילוי חצילים וגבינות

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      לזניה חצילים וגבינות עבור סלטי שטראוס (יח
      לזניה חצילים וגבינות עבור סלטי שטראוס (יח"צ , אפיק גבאי)

      מצרכים

      • לתבנית מלבנית בגודל 22X32 ס"מ
      • חבילת דפי לזניה
      • 100 גרם גבינה צהובה מגוררת
      • 2 חבילות סלט חצילים מוכן
      • מצרכים לרוטב:
      • 2-3 כפות שמן זית
      • 1 חבילה קטנה (אן 2 כפות) רסק עגבניות
      • קופסה גדולה (800 גרם) עגבניות מרוסקות
      • מלח ופלפל לפי הטעם
      • לשכבת גבינות:
      • 2 קופסאות (500 גרם) קוטג'
      • 500 גרם גבינה כחושה (או גבינה לבנה)
      • מלח, לפי הטעם

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
      • 2. מתחילים בהכנת הרוטב: בסיר קטן מעל להבה בינונית שמים את שמן הזית והרסק. מטגנים כדקה, עד שכמעט כל השמן נספג, ולאחר מכן מוסיפים את העגבניות המרוסקות.
      • מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים בבעבוע עדין כ-15 דקות. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
      • 3. בזמן שהרוטב מתבשל, מכינים את שכבת הגבינות: בקערה מערבבים את כל המצרכים, טועמים ומתבלים לפי הצורך.
      • 4.כאשר הרוטב מוכן מתחילים לבנות את הלזניה: אל תבנית פיירקס מלבנית יוצקים מצקת מן הרוטב (כדי שהשכבה התחתונה של הלזניה תתבשל באחידות) ומתחילים.
      • קומה 1 - מרפדים בשכבה אחידה של עלי לזניה ומעליה שמים חצי מתערובת הגבינות. משטחים לעובי אחיד.
      • קומה 2 - מרפדים בשכבה נוספת של דפים ומעליה שמים את סלט החצילים ומשטחים לעובי אחיד.
      • קומה 3 - מניחים עוד שכבת דפי לזנייה, ומעליהם את שאר תערובת הגבינות. שוב משטחים.
      • קומה 4 - מרפדים שוב בדפי לזנייה ויוצקים מעל את שאר רוטב העגבניות.
      • 5. אופים: מכסים את השכבה העליונה של הלזניה בנייר אפייה ואז אוטמים את התבנית ברדיד אלומיניום. אופים כ-30 דקות או עד שדפי הלזניה התרככו.
      • 6.מוציאים בזהירות את התבנית מהתנור, מסירים את רדיד האלומיניום ונייר האפייה (זהירות! אדים יוצאים) ומפזרים מעל הלזניה את הגבינה הצהובה המגוררת. מכניסים לתנור ל-10 דקות נוספות או עד שהגבינה נמסה ומתחילה להזהיב. מוציאים, נותנים לתבנית להתקרר מעט ומגישים.

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות