נושאים חמים

לזניה במילוי חצילים וגבינות

לזניה חצילים וגבינות עבור סלטי שטראוס (יח
לזניה חצילים וגבינות עבור סלטי שטראוס (יח"צ , אפיק גבאי)

מצרכים

  • לתבנית מלבנית בגודל 22X32 ס"מ
  • חבילת דפי לזניה
  • 100 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • 2 חבילות סלט חצילים מוכן
  • מצרכים לרוטב:
  • 2-3 כפות שמן זית
  • 1 חבילה קטנה (אן 2 כפות) רסק עגבניות
  • קופסה גדולה (800 גרם) עגבניות מרוסקות
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • לשכבת גבינות:
  • 2 קופסאות (500 גרם) קוטג'
  • 500 גרם גבינה כחושה (או גבינה לבנה)
  • מלח, לפי הטעם

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • 2. מתחילים בהכנת הרוטב: בסיר קטן מעל להבה בינונית שמים את שמן הזית והרסק. מטגנים כדקה, עד שכמעט כל השמן נספג, ולאחר מכן מוסיפים את העגבניות המרוסקות.
  • מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים בבעבוע עדין כ-15 דקות. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  • 3. בזמן שהרוטב מתבשל, מכינים את שכבת הגבינות: בקערה מערבבים את כל המצרכים, טועמים ומתבלים לפי הצורך.
  • 4.כאשר הרוטב מוכן מתחילים לבנות את הלזניה: אל תבנית פיירקס מלבנית יוצקים מצקת מן הרוטב (כדי שהשכבה התחתונה של הלזניה תתבשל באחידות) ומתחילים.
  • קומה 1 - מרפדים בשכבה אחידה של עלי לזניה ומעליה שמים חצי מתערובת הגבינות. משטחים לעובי אחיד.
  • קומה 2 - מרפדים בשכבה נוספת של דפים ומעליה שמים את סלט החצילים ומשטחים לעובי אחיד.
  • קומה 3 - מניחים עוד שכבת דפי לזנייה, ומעליהם את שאר תערובת הגבינות. שוב משטחים.
  • קומה 4 - מרפדים שוב בדפי לזנייה ויוצקים מעל את שאר רוטב העגבניות.
  • 5. אופים: מכסים את השכבה העליונה של הלזניה בנייר אפייה ואז אוטמים את התבנית ברדיד אלומיניום. אופים כ-30 דקות או עד שדפי הלזניה התרככו.
  • 6.מוציאים בזהירות את התבנית מהתנור, מסירים את רדיד האלומיניום ונייר האפייה (זהירות! אדים יוצאים) ומפזרים מעל הלזניה את הגבינה הצהובה המגוררת. מכניסים לתנור ל-10 דקות נוספות או עד שהגבינה נמסה ומתחילה להזהיב. מוציאים, נותנים לתבנית להתקרר מעט ומגישים.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

טוב לדעת