פשטידת פסטה ופטריות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 חב' פסטה מסולסלת
- 1 מיכל שמנת מתוקה לבישול
- 1/2 כוס חלב
- 1 חב' פיטריות שמפיניון טריות חתוכות לפרוסות
- 1 בצל חתןך לקוביות קטנות
- מעט שמן
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 חב' פרורי לחם מסוג גריסיני
- 20 גר' חמאה
- 2 כפות קמח רגיל
אופן ההכנה
- 1. מבשלים את הפסטה לפני הוראות יצרן.
- 2. במחבת ממיסים את החמאה, ברגע שהחמאה מומסת מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה (רביחה), מוסיפים את השמנת והחלב ומשאירים על האש עד לרתיחה ומנמיכים את האש.
- 3. במקביל מקפיצים את הפיטריות עם הבצל והשמן מוסיפים את הפיטריות והבצל לשמנת ביחד עם השום עד לרתיחה שניה.
- 4. שמים את הפסטה בתבנית בגודל דף A4, יוצקים מעליה את הרוטב ומפזרים את פרורי הלחם בשכבה דקה, מפזרים מעל מעט חמאה כדי למנוע את הייבוש של פרורי הלחם.