פשטידת גבינה ובצל ירוק
פשטידה פשוטה, בעלת מראה משובב בזכות טריק פשוט ונחמד (מערבבים בנפרד את הבצל הירוק עם ביצה).
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 750 גרם גבינות לבנות רכות מכל סוג- רגילות, קוטג', בטעמים, מה שיש
- 4 ביצים
- כ-1/2 כוס קמח רגיל או פירורי לחם
- 1/2 כוס גבינה צהובה מגוררת מכל סוג- לא חובה אבל כדאי
- המון בצל ירוק- לפחות 5-6 גבעולים
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבנית.
- 2. מערבבים בקערה את כל הגבינות, קמח או פירורי לחם, מלח ופלפל ו-3 ביצים. אם התערובת מאוד נוזלית, מוסיפים עוד קצת קמח או פירורי לחם. יוצקים מחצית מהבלילה לתבנית.
- 3. חותכים את הבצלים הירוקים (גם חלק לבן וגם חלק ירוק) לפיסות באורך
- 3-4 ס"מ. שמים את החתיכות בקערה אחרת, מוסיפים את הביצה הנותרת ומערבבים. מפזרים באופן שווה מעל מחצית התערובת שבתבנית ויוצקים מעל את השאר תערובת הגבינה.
- 4. אופים 35-45 דקות, או עד שהפשטידה יציבה ושחומה.