- 1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבנית.
-
- 2. שמים בסיר קטן כף חמאה או מרגרינה וממיסים.
-
- 3. מוסיפים כף מהקמח ומערבבים מיד עד שהקמח נרטב.
-
- 4. מוסיפים תוך בחישה חלב / שמנת מתוקה / שמנת לבישול ומערבבים היטב, תוך הבאה לרתיחה, עד שהרוטב חלק, סמיך ובלי גושים. אם יש גושים, מערבבים היטב עם מטרפה. כשהרוטב חלק וסמיך, מורידים מהאש, מערבבים פנימה את החרדל ומצננים מעט.
-
- 5. שמים בקערה גדולה את האורז, 3 כפות הקמח הנותר ואת הרוטב. מערבבים היטב. מוסיפים ביצה, גבינה צהובה, מלח ופלפל ומערבבים לתערובת אחידה.
-
- 6. מעבירים לתבנית. מסדרים מעל את הירקות שבחרתם, אם רוצים.
-
- 7. מכניסים לתנור ואופים כ-40 דקות, או עד שהפשטידה שחומה ויציבה.