מתכונים חמים

פשטידת אורז

אודה ולא אבוש: הפשטידה הזאת נולדה משאריות האורז של שבוע שעבר. היא טעימה ובעלת מרקם מעניין, והכי חשוב - קל מאוד להכין אותה

מתכון מאת: סמדר ולטר, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

פשטידת אורז (סמדר ולטר)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 2 כוסות אורז מבושל
  • 1 ביצה
  • 1 כוס חלב, או שמנת מתוקה, או שמנת לבישול, או שילוב- מה שיש לכם במקרר, אפשר אחרי שעבר תאריך פג התוקף
  • 2 כפיות שטוחות חרדל
  • 1 כף (15 גרם) חמאה או מרגרינה
  • 4 כפות קמח
  • כ-1/2 כוס גבינה צהובה מכל סוג שיש לכם, אפשר שילוב של שאריות
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • לקישוט- לא חובה: גזר גמדי (כמו בתמונה), או פרוסות גזר, או ברוקולי, או פטריות שלמות או פרוסות, או ירק אחר שיש לכם. אפשר קפוא (אין צורך להפשיר) או משומר.

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • 2. שמים בסיר קטן כף חמאה או מרגרינה וממיסים.
  • 3. מוסיפים כף מהקמח ומערבבים מיד עד שהקמח נרטב.
  • 4. מוסיפים תוך בחישה חלב / שמנת מתוקה / שמנת לבישול ומערבבים היטב, תוך הבאה לרתיחה, עד שהרוטב חלק, סמיך ובלי גושים. אם יש גושים, מערבבים היטב עם מטרפה. כשהרוטב חלק וסמיך, מורידים מהאש, מערבבים פנימה את החרדל ומצננים מעט.
  • 5. שמים בקערה גדולה את האורז, 3 כפות הקמח הנותר ואת הרוטב. מערבבים היטב. מוסיפים ביצה, גבינה צהובה, מלח ופלפל ומערבבים לתערובת אחידה.
  • 6. מעבירים לתבנית. מסדרים מעל את הירקות שבחרתם, אם רוצים.
  • 7. מכניסים לתנור ואופים כ-40 דקות, או עד שהפשטידה שחומה ויציבה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully