וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קציפת אורז ותותים

מנה יוצאת דופן של קינוח דיאטטי מתוך ספר המתכונים "Diet and Fun" שהשיקה חברת "טמפו" בשיתוף עם אלינוער רבין, ניר צוק ודר' שרה קפלן.

מתכון מאת: מערכת וואלה

קציפת אורז ותות (יואל מזרחי) מתוך הספר דיאט אנד פאן. מערכת וואלה!
קציפת אורז ותות (יואל מזרחי) מתוך הספר דיאט אנד פאן

מצרכים למתכון

  • ל-10 מנות:
  • 75 גר' אורז
  • 600 מ"ל חלב
  • 1/2 מקל וניל חצוי לאורכו
  • 75 גר' סוכר
  • חלמון
  • 7 גר' ג'לטין
  • 125 מ"ל שמנת מתוקה
  • 300 גר' תותים, קוביות מנגו או פרוסות קיווי
  • 2 כפות ליקר פירות

אופן ההכנה

  • 1. מניחים את האורז במססנת ושוטפים היטב במים.
  • 2. שמים את האורז בסיר עם החלב והווניל, מכסים ומבשלים כ-25 דקות על אש בינונית, עד שהאורז רך ורוב החלב נספג.
  • 3. מרחיקים את הווניל ומוסיפים את הסוכר והחלמון.
  • 4. ממיסים את הג'לטין בשלוש כפות מים על אש נמוכה ומוסיפים לאורז.
  • 5.מקציפים את השמנת ומקפלים עם האורז.
  • 6. מעבירים לתבנית מוארכת מרופדת ביריעת ניילון נצמד ומצננים.
  • 7. שוטפים את התותים ומייבשים על מגבות נייר, יוצקים עליהם מעט ליקר (או על הפירות האחרים). הופכים את הקציפה על צלחת הגשה, מסירים את יריעת הניילון ומפזרים מעל וליד את הפירות.
  • 8. כל מנה מכילה כ-155 קלוריות, כ-3 גרם חלבון, כ-7 גרם שומן, כ-20 גרם פחמימות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully