מאפה אורז עם תפוחים וקינמון
מי אמר שחייבים להכין מאפים רק מקמח? בעזרת כוס אורז בודדה, תפוח, קינמון ועוד, ניתן ליצור מנה מתוקה ומפתיעה במיוחד.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 כוס אורז לבן (מכל סוג)
- 1 כף שמן קנולה
- ½ כוס מים רותחים
- 50 גר' חמאה מומסת
- 1 כוס חלב (רגיל או חלב סויה או חלב קוקוס)
- 2 ביצים
- 4 כפות סוכר
- 1 תפוח עץ סמית קלוף ומגורר
- 2 כפות גבינה לבנה
- קינמון (לפי הטעם)
- צימוקים בהירים
אופן ההכנה
- 1. מחממים את השמן בסיר קטן.
- 2. מוסיפים את האורז ומערבבים עד שכל הגרגרים עטופים בשמן. ממשיכים לטגן עד שהגרגרים חמים מאד.
- 3. מוסיפים את המים הרותחים והחלב ומערבבים.
- 4. מחממים תנור לחום בינוני.
- 5. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-12 דקות. מכבים את האש ומשאירים מכוסה ל-10 דקות נוספות.
- 6. משמנים תבנית קטנה או מספר תבניות אישיות בחמאה.
- 7. בקערה טורפים את הביצים, מוסיפים סוכר, קינמון, תפוח מגורר, חמאה מומסת, צימוקים ואת האורז.
- 8. מערבבים הכל, יוצקים לתבנית ואופים כ-30 דקות, עד שהמאפה מזהיב.