מאפה ספגטי וחצילים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 3-4 חצילים גדולים, פרוסים לפרוסות
- 1 כפית סוכר
- 1 כף עלי ריחן קצוצים
- 2 בצלים קצוצים
- 2 שיני שום כתושות
- פלפל, מלח, אגוז מוסקט
- 6 כפות פרמזן
- 1 ביצה
- 250 גרם ספגטי
- 50 גרם חמאה
- 3/4 כוס שמן לטיגון
- 1 כוס עגבניות חתוכות
אופן ההכנה
- 1. לבשל את הספגטי לפי ההוראות שעל האריזה.
- 2. לטגן את הבצל והשום בחמאה עד שמזהיבים. להוסיף את העגבניות והתבלינים. לבשל כ-15 דקות. להוסיף את הספגטי, הביצה והפרמזן לתערובת ולערבב.
- 3. במחבת נפרדת לטגן את החצילים עד שיזהיבו.
- 4. לחמם תנור ל-170-180 מעלות. בתבנית לסדר את החצילים כשקצותיהם בולטים החוצה. לשפוך את התערובת מעל ולקפל את פרוסות החצילים מעל התערובת. לאפות 40 דקות.
- 5. להפוך את המאפה על צלחת הגשה ולהגיש.