מתכונים חמים

מאפה מקרוני ופטריות

מאפה פסטה עם פטריות

מתכון מאת: חיים כהן ואלי לנדאו, .
  • קל להכנה

מאפה פסטה

מחשבון המרות

מצרכים

  • חצי קילו (חבילה) מקרוני או פנה
  • 100 גרם גבינת אמנטל חתוכה לקוביות קטנות (אפשר להוסיף כמות דומה של מוצרלה חתוכה לקוביות)
  • 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • בצל בינוני פרוס דק
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • רבע קילו פטריות טריות קצוצות גס
  • חמאה
  • שמן זית
  • מלח ופלפל
  • לרוטב בשמל:
  • 50 גרם חמאה
  • 2 כפות קמח
  • כוס חלב
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מתחילים ברוטב בשמל: ממיסים את החמאה בסיר קטן. בוזקים את הקמח לאט-לאט תוך ערבוב עד שנספג כולו בחמאה. מוסיפים את החלב תוך ערבוב (למניעת יצירת גושים). ממשיכים לערבב עד שנוצר רוטב אחיד. אם סמיך מדי, מוסיפים עוד חלב עד שמגיעים לדרגת הסמיכות הרצויה. מסירים מהאש ומשאירים מכוסה.
  • 2. מערבבים את הבשמל וגבינת האמנטל (עם או בלי המוצרלה) ומניחים מכוסה בצד.
  • 3. לסיר בינוני יוצקים שמן זית ומאדים בו את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את השום ומטגנים כמה דקות עד שיתחיל להזהיב. מוסיפים את הפטריות ומטגנים תוך ערבוב. מתבלים במלח ופלפל. מערבבים עד שכמעט כל הנוזלים התאדו. מוסיפים את הפטרוזיליה ומסירים מהאש.
  • 4. מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן פחות שלוש דקות. מסננים ומעבירים לסיר עם הפטריות. מערבבים.
  • 5. משמנים בחמאה תבנית עמוקה או קערת פיירקס עמוקה. מניחים בה שכבת פסטה. עליה יוצקים שתיים-שלוש כפות בשמל ומתבלים בגבינת פרמזן מגוררת. ממשיכים כך עד שנגמרים החומרים. השכבה העליונה צריכה להיות בשמל + פרמזן ועליה מפזרים באופן אקראי כמה תלתלי חמאה. אופים עשרים דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully