מאפה עלי לזניה, גבינות ועשבים
במתכון הזה השתמשתי בעלי לזניה שבורים שבושלו מעט במי מלח רותחים. אפשר להשתמש בכל פסטה שבוחרים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 חבילה פסטה מבושלת אל דנטה
- 4 חלמונים
- 1 מכל שמנת מתוקה
- מלח
- פלפל לבן
- 100 גר' גבינת צאן מפוררת
- 100 גר' גבינה מלוחה
- 100 גר' קשקבל
- כוס עשבי תיבול מעורבים (בצל ירוק, פטרוזיליה, תרד, רוקט וכו')
- ½ כוס עגבניות מיובשות חתוכות (לא חובה)
אופן ההכנה
- 1 . מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- 2. מערבבים את השמנת והחלמונים ומוסיפים מלח ופלפל.
- 3. מערבבים בקערה את יתר המרכיבים ומעבירים לתבנית משומנת (קוטר 26) בחמאה.
- 4. יוצקים על תערובת הפסטה והגבינות את תערובת השמנת והחלמונים.
- 5. אופים כ40 דקות עד שמזהיב.