- 1. רוטב העגבניות: מחממים סיר רחב ושטוח, ומוסיפים כף שמן זית. מאדים את הבצל והשום עד להזהבה. מוסיפים את העגבניות, וממשיכים לטגן כשלוש דקות נוספות. מוסיפים את רוטב הנפוליטינה, רסק העגבניות והמים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש, ומתבלים במלח, פלפל ופפריקה מתוקה. מבשלים על אש נמוכה עם מכסה סגור כ-40 דקות.
-
- 2. הכנת הבשמל: ממיסים בסיר על אש נמוכה את קוביות החמאה. מוסיפים את הקמח, ובוחשים עם כף עץ עד אשר המסה מתגבשת והקמח מתבשל. מוסיפים בהדרגה את החלב תוך כדי בחישה ממושכת בעזרת מטרפה על מנת שלא יווצרו גושים. מבשלים על אש קטנה עד לסמיכות הרצויה. מתבלים במלח ופלפל לבן, ומוסיפים את גבינת הקשקבל.
-
- 3. הרכבת המנה: מבשלים את עלי הלזניה במים רותחים כשתי דקות עד לריכוך. בתום הבישול, שוטפים במי ברז קרים על מנת לעצור את הבישול ולצנן את העלים. בינתיים, מחברים את הרטבים: מערבבים את רוטב הבשמל ורוטב העגבניות יחדיו.
-
- 4. מחממים תנור ל-180 מעלות. פורסים את עלי הלזניה על משטח עבודה בשורה. מורחים על כל עלה את הרוטב שהכנו, מפזרים את הגבינות (מוצרלה ופרמזן), מגלגלים לצורת רול וחוצים כל רול לשניים (כדי שלא יהיה גבוה מדי). שומרים מעט מהרוטב בצד ומהגבינות.
-
- 5. בתבנית מעט משומנת, מפזרים שכבה דקה של הרוטב. מעליו מסדרים בצפיפות את הרולים המוכנים (כמו בתמונה). שופכים מעליהם את הרוטב הנותר, ומפזרים גם את מה שנשאר מהגבינות.
-
- 6. מכסים את התבנית בנייר כסף, ומכניסים לתנור ל-40 דקות. מסירים את נייר הכסף, ומשחימים כ-15 דקות נוספות בתנור.
-
- טיפ: ניתן להוסיף לרול ירקות צלויים שאוהבים כגון : חצילים, זוקיני ופטריות.