פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      לזניה פתוחה של דלעת ערמונים ופקורינו

      מתכון של השף ניר ויימן ממסעדת מל ומישל בת"א

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מתכוני שבועות של מל ומישל (אפיק גבאי)
      מתכוני שבועות של מל ומישל (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • ל4 מנות:
      • 500 גרם דפי פסטה
      • 3 יחידת דלעת ערמונים
      • 250 גרם ריקוטה
      • ½ כוס ציר ירקות
      • ½ כפית טימין קצוץ
      • קורט קינמון
      • 200 גרם גבינת פיקורינו
      • 4 כפות גרעיני דלעת קלויים
      • ¼ כוס שמן זית
      • מלח
      • פלפל
      • 3 ליטר מים
      • כף מלח

      אופן ההכנה

      • 1. מחמים תנור מראש ל170 מעלות.
      • 2. פורסים את דלעת הערמונים לרוחב עם הקליפה, מנקים מהגרעינים. מניחים בתבנית שטוחה מפזרים מעט מלח, טימין ושמן זית ואופים כשעה.
      • 3. לאחר האפייה נותנים לדלעת להתקרר מעט, מנקים אותה מהקליפה ומכניסים למעבד מזון. מוסיפים את ציר הירקות והמלח וטוחנים למסה אחידה.
      • 4. מעבירים את המסה לקערת ערבוב ומוסיפים את הריקוטה תוך כדי ערבוב.
      • 5. מרתיחים סיר עם 3 ליטר מים וכף מלח.
      • 6. חותכים את דפי הלזניה לקוביות של 6 ס"מ על 6 ס"מ ומבשלים עד לרמת אל-דנטה רצויה או למידה הרצויה.
      • 7. הרכבת המנה: מסדרים את עלי הפסטה על צלחת הגשה, עם מעט שמן זית וכף של דלעת ערמונים. חוזרים על הפעולה הזו 3, 4 פעמים עד שנערת ערימה. על השכבה האחרונה מוזגים שמן זית, מגרדים גבינת פיקורינו, מפזרים גרעיני דלעת ומגישים.

      עוד מתכוני פסטה

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -