לזניה פתוחה של דלעת ערמונים ופקורינו

מתכון של השף ניר ויימן ממסעדת מל ומישל בת"א

מתכון מאת: ניר ויימן, מערכת וואלה!
מתכוני שבועות של מל ומישל. אפיק גבאי
מתכוני שבועות של מל ומישל

מצרכים

  • ל4 מנות:
  • 500 גרם דפי פסטה
  • 3 יחידת דלעת ערמונים
  • 250 גרם ריקוטה
  • ½ כוס ציר ירקות
  • ½ כפית טימין קצוץ
  • קורט קינמון
  • 200 גרם גבינת פיקורינו
  • 4 כפות גרעיני דלעת קלויים
  • ¼ כוס שמן זית
  • מלח
  • פלפל
  • 3 ליטר מים
  • כף מלח

אופן ההכנה

  • 1. מחמים תנור מראש ל170 מעלות.
  • 2. פורסים את דלעת הערמונים לרוחב עם הקליפה, מנקים מהגרעינים. מניחים בתבנית שטוחה מפזרים מעט מלח, טימין ושמן זית ואופים כשעה.
  • 3. לאחר האפייה נותנים לדלעת להתקרר מעט, מנקים אותה מהקליפה ומכניסים למעבד מזון. מוסיפים את ציר הירקות והמלח וטוחנים למסה אחידה.
  • 4. מעבירים את המסה לקערת ערבוב ומוסיפים את הריקוטה תוך כדי ערבוב.
  • 5. מרתיחים סיר עם 3 ליטר מים וכף מלח.
  • 6. חותכים את דפי הלזניה לקוביות של 6 ס"מ על 6 ס"מ ומבשלים עד לרמת אל-דנטה רצויה או למידה הרצויה.
  • 7. הרכבת המנה: מסדרים את עלי הפסטה על צלחת הגשה, עם מעט שמן זית וכף של דלעת ערמונים. חוזרים על הפעולה הזו 3, 4 פעמים עד שנערת ערימה. על השכבה האחרונה מוזגים שמן זית, מגרדים גבינת פיקורינו, מפזרים גרעיני דלעת ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully