לזניה פתוחה של דלעת ערמונים ופקורינו
מתכון של השף ניר ויימן ממסעדת מל ומישל בת"א
מתכוני שבועות של מל ומישל (צילום: אפיק גבאי)
מחשבון המרות
- ל4 מנות:
- 500 גרם דפי פסטה
- 3 יחידת דלעת ערמונים
- 250 גרם ריקוטה
- ½ כוס ציר ירקות
- ½ כפית טימין קצוץ
- קורט קינמון
- 200 גרם גבינת פיקורינו
- 4 כפות גרעיני דלעת קלויים
- ¼ כוס שמן זית
- מלח
- פלפל
- 3 ליטר מים
- כף מלח
- 1. מחמים תנור מראש ל170 מעלות.
- 2. פורסים את דלעת הערמונים לרוחב עם הקליפה, מנקים מהגרעינים. מניחים בתבנית שטוחה מפזרים מעט מלח, טימין ושמן זית ואופים כשעה.
- 3. לאחר האפייה נותנים לדלעת להתקרר מעט, מנקים אותה מהקליפה ומכניסים למעבד מזון. מוסיפים את ציר הירקות והמלח וטוחנים למסה אחידה.
- 4. מעבירים את המסה לקערת ערבוב ומוסיפים את הריקוטה תוך כדי ערבוב.
- 5. מרתיחים סיר עם 3 ליטר מים וכף מלח.
- 6. חותכים את דפי הלזניה לקוביות של 6 ס"מ על 6 ס"מ ומבשלים עד לרמת אל-דנטה רצויה או למידה הרצויה.
- 7. הרכבת המנה: מסדרים את עלי הפסטה על צלחת הגשה, עם מעט שמן זית וכף של דלעת ערמונים. חוזרים על הפעולה הזו 3, 4 פעמים עד שנערת ערימה. על השכבה האחרונה מוזגים שמן זית, מגרדים גבינת פיקורינו, מפזרים גרעיני דלעת ומגישים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה