- 1. מחמים תנור מראש ל170 מעלות.
-
- 2. פורסים את דלעת הערמונים לרוחב עם הקליפה, מנקים מהגרעינים. מניחים בתבנית שטוחה מפזרים מעט מלח, טימין ושמן זית ואופים כשעה.
-
- 3. לאחר האפייה נותנים לדלעת להתקרר מעט, מנקים אותה מהקליפה ומכניסים למעבד מזון. מוסיפים את ציר הירקות והמלח וטוחנים למסה אחידה.
-
- 4. מעבירים את המסה לקערת ערבוב ומוסיפים את הריקוטה תוך כדי ערבוב.
-
- 5. מרתיחים סיר עם 3 ליטר מים וכף מלח.
-
- 6. חותכים את דפי הלזניה לקוביות של 6 ס"מ על 6 ס"מ ומבשלים עד לרמת אל-דנטה רצויה או למידה הרצויה.
-
- 7. הרכבת המנה: מסדרים את עלי הפסטה על צלחת הגשה, עם מעט שמן זית וכף של דלעת ערמונים. חוזרים על הפעולה הזו 3, 4 פעמים עד שנערת ערימה. על השכבה האחרונה מוזגים שמן זית, מגרדים גבינת פיקורינו, מפזרים גרעיני דלעת ומגישים.