פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      לזניית ארבע גבינות

      השפית תמר כהן-צדק מקוצ'ינה תמר מכינה לזניה עשירה בגבינות

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מתכוני שבועות של קוצ'ינה תמר (נמרוד סונדרס)
      מתכוני שבועות של קוצ'ינה תמר (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • מצרכים 8-10 מנות תבנית 30*45:
      • 200 גרם גורגונזולה או רוקפור
      • 200 גרם פרמזן
      • 200 גרם גבינת גאודה
      • 200 גרם גבינת ריקוטה
      • 1 מיכל שמנת מתוקה
      • לדפי לזניה (מספר הדפים משתנה בהתאם לגודל התבנית. יש להשתמש בכמות המצרכים שרשומה במתכון לדפי הלזניה) לחילופין אפשר להשתמש בדפי לזניה קנויים
      • 500 גר' קמח
      • 5 ביצים בגודל L

      אופן ההכנה

      • 1. מכניסים את הקמח לקערה, מניחים במרכז הקערה את הביצים ומערבבים בעזרת מזלג את התערובת עד שהיא מתחילה להקשיח. ממשיכים ללוש את הבצק בידיים עד לקבלת מסה אחידה.
      • 2. מכניסים את הבצק למכונת פסטה ביתית ומרדדים אותו במכונה עד מספר 1.
      • 3. את הבצק חותכים לגודל של עד 80% מגודל התבנית שבה הלזניה נאפית.
      • 4. במקביל מרתיחים סיר מים מומלחים על האש, ומבשלים את דפי הלזניה במשך כחצי דקה. מניחים את דפי הלזניה על משטח בד (מכל סוג) כדי שיתייבשו.
      • 5. אופן הכנת הלזניה: מערבבים את כל הגבינות, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים. מוסיפים את השמנת תוך כדי ערבוב, וממשיכים לערבב עד שנוצר מרקם אחיד וקרמי.
      • 6.משמנים תבנית במעט חמאה ומניחים בבסיסה דף לזניה. מעל דף הלזניה יוצקים מעט מתערובת הגבינות וחוזרים על הפעולה. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 20 דקות.

      עוד מתכוני פסטה

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -