לזניית ארבע גבינות
השפית תמר כהן-צדק מקוצ'ינה תמר מכינה לזניה עשירה בגבינות
מצרכים
- מצרכים 8-10 מנות תבנית 30*45:
- 200 גרם גורגונזולה או רוקפור
- 200 גרם פרמזן
- 200 גרם גבינת גאודה
- 200 גרם גבינת ריקוטה
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- לדפי לזניה (מספר הדפים משתנה בהתאם לגודל התבנית. יש להשתמש בכמות המצרכים שרשומה במתכון לדפי הלזניה) לחילופין אפשר להשתמש בדפי לזניה קנויים
- 500 גר' קמח
- 5 ביצים בגודל L
אופן ההכנה
- 1. מכניסים את הקמח לקערה, מניחים במרכז הקערה את הביצים ומערבבים בעזרת מזלג את התערובת עד שהיא מתחילה להקשיח. ממשיכים ללוש את הבצק בידיים עד לקבלת מסה אחידה.
- 2. מכניסים את הבצק למכונת פסטה ביתית ומרדדים אותו במכונה עד מספר 1.
- 3. את הבצק חותכים לגודל של עד 80% מגודל התבנית שבה הלזניה נאפית.
- 4. במקביל מרתיחים סיר מים מומלחים על האש, ומבשלים את דפי הלזניה במשך כחצי דקה. מניחים את דפי הלזניה על משטח בד (מכל סוג) כדי שיתייבשו.
- 5. אופן הכנת הלזניה: מערבבים את כל הגבינות, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים. מוסיפים את השמנת תוך כדי ערבוב, וממשיכים לערבב עד שנוצר מרקם אחיד וקרמי.
- 6.משמנים תבנית במעט חמאה ומניחים בבסיסה דף לזניה. מעל דף הלזניה יוצקים מעט מתערובת הגבינות וחוזרים על הפעולה. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 20 דקות.