מתכונים חמים

לזניית ארבע גבינות

השפית תמר כהן-צדק מקוצ'ינה תמר מכינה לזניה עשירה בגבינות

מתכון מאת: תמר כהן-צדק, מערכת וואלה!
  • 60 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

מתכוני שבועות של קוצ'ינה תמר (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • מצרכים 8-10 מנות תבנית 30*45:
  • 200 גרם גורגונזולה או רוקפור
  • 200 גרם פרמזן
  • 200 גרם גבינת גאודה
  • 200 גרם גבינת ריקוטה
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • לדפי לזניה (מספר הדפים משתנה בהתאם לגודל התבנית. יש להשתמש בכמות המצרכים שרשומה במתכון לדפי הלזניה) לחילופין אפשר להשתמש בדפי לזניה קנויים
  • 500 גר' קמח
  • 5 ביצים בגודל L
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מכניסים את הקמח לקערה, מניחים במרכז הקערה את הביצים ומערבבים בעזרת מזלג את התערובת עד שהיא מתחילה להקשיח. ממשיכים ללוש את הבצק בידיים עד לקבלת מסה אחידה.
  • 2. מכניסים את הבצק למכונת פסטה ביתית ומרדדים אותו במכונה עד מספר 1.
  • 3. את הבצק חותכים לגודל של עד 80% מגודל התבנית שבה הלזניה נאפית.
  • 4. במקביל מרתיחים סיר מים מומלחים על האש, ומבשלים את דפי הלזניה במשך כחצי דקה. מניחים את דפי הלזניה על משטח בד (מכל סוג) כדי שיתייבשו.
  • 5. אופן הכנת הלזניה: מערבבים את כל הגבינות, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים. מוסיפים את השמנת תוך כדי ערבוב, וממשיכים לערבב עד שנוצר מרקם אחיד וקרמי.
  • 6.משמנים תבנית במעט חמאה ומניחים בבסיסה דף לזניה. מעל דף הלזניה יוצקים מעט מתערובת הגבינות וחוזרים על הפעולה. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 20 דקות.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully