- 1. מכניסים את הקמח לקערה, מניחים במרכז הקערה את הביצים ומערבבים בעזרת מזלג את התערובת עד שהיא מתחילה להקשיח. ממשיכים ללוש את הבצק בידיים עד לקבלת מסה אחידה.
-
- 2. מכניסים את הבצק למכונת פסטה ביתית ומרדדים אותו במכונה עד מספר 1.
-
- 3. את הבצק חותכים לגודל של עד 80% מגודל התבנית שבה הלזניה נאפית.
-
- 4. במקביל מרתיחים סיר מים מומלחים על האש, ומבשלים את דפי הלזניה במשך כחצי דקה. מניחים את דפי הלזניה על משטח בד (מכל סוג) כדי שיתייבשו.
-
- 5. אופן הכנת הלזניה: מערבבים את כל הגבינות, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים. מוסיפים את השמנת תוך כדי ערבוב, וממשיכים לערבב עד שנוצר מרקם אחיד וקרמי.
-
- 6.משמנים תבנית במעט חמאה ומניחים בבסיסה דף לזניה. מעל דף הלזניה יוצקים מעט מתערובת הגבינות וחוזרים על הפעולה. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 20 דקות.