מתכונים חמים

לזניה צמחונית עם פתיתי סויה

קלה להכנה. אפשר להוסיף מגוון תוספות.

מתכון מאת: סמדר ולטר, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

לזניה צמחונית עם פתיתי סויה ( סמדר ולטר ) (צילום: מערכת וואלה! NEWS)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 1/2 כוס פתיתי סויה יבשים +מים רותחים להשריה
  • 2 כפות שמן רגיל או זית
  • 1 בצל גדול
  • 2-3 שיני שום
  • 2 קופסאות קטנות רסק עגבניות (100 גרם כל אחת)
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה (אפשר גם קצת חריפה)
  • 1 עגבנייה, אפשרי שתהיה רכה
  • 1 פלפל אדום
  • 2 כוסות מים
  • מלח ופלפל
  • עלי לזניה בכמות מספקת לכיסוי התבנית (בערך 12-15 דפים)
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. שמים את פתיתי הסויה בקערה ומכסים במים רותחים (עד לכיסוי ועוד קצת). משהים כרבע שעה, מסננים וסוחטים מהמים (הכי נוח בתוך מסננת).
  • 2. מחממים את השמן במחבת גדולה או בסיר בינוני. קוצצים את הבצל והשום ומטגנים קצת. מוסיפים את פתיתי הסויה שהושרו ומערבבים. מבשלים דקה-שתיים תוך ערבוב.
  • 3. מוסיפים את הרסק והפפריקה ומטגנים דקה-שתיים תוך ערבוב.
  • 4. מרסקים את העגבנייה והפלפל האדום בפומפייה או בקוצץ ומוסיפים יחד עם 2 כוסות המים, מערבבים, מכסים ומבשלים כ-5 דקות. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך. מסירים מהאש.
  • 5. שמים בתבנית 2-3 כפות מהרוטב ומעליו שכבת עלי לזניה, מעל 1/2 כוס רוטב, ושוב באותו סדר עד לקבלת 4 שכבות רוטב ו-4 שכבות עלי לזניה. יוצקים מעל את כל הרוטב שנשאר.
  • 6. מניחים ללזניה לעמוד 10-15 דקות ובינתיים מחממים את התנור ל-175 מעלות. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים כ-40 דקות, או עד שהלזניה רכה. בדקות האפייה האחרונות אפשר להסיר את הכיסוי ולתת ללזניה להשתזף קצת. מצננים וחותכים למנות. מגישים חם.
  • * אפשר לפזר בין השכבות מגוון תוספות: עגבניות מיובשות, זיתים, קישואים/ פלפלים/ חצילים, מבושלים, קלויים או מטוגנים, שאריות של כל מיני ירקות מבושלים (למשל פירה) ועוד. כמו כן אפשר לפזר למעלה גבינה צהובה מגוררת, אבל לא חובה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully