- 1. שמים את פתיתי הסויה בקערה ומכסים במים רותחים (עד לכיסוי ועוד קצת). משהים כרבע שעה, מסננים וסוחטים מהמים (הכי נוח בתוך מסננת).
-
- 2. מחממים את השמן במחבת גדולה או בסיר בינוני. קוצצים את הבצל והשום ומטגנים קצת. מוסיפים את פתיתי הסויה שהושרו ומערבבים. מבשלים דקה-שתיים תוך ערבוב.
-
- 3. מוסיפים את הרסק והפפריקה ומטגנים דקה-שתיים תוך ערבוב.
-
- 4. מרסקים את העגבנייה והפלפל האדום בפומפייה או בקוצץ ומוסיפים יחד עם 2 כוסות המים, מערבבים, מכסים ומבשלים כ-5 דקות. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך. מסירים מהאש.
-
- 5. שמים בתבנית 2-3 כפות מהרוטב ומעליו שכבת עלי לזניה, מעל 1/2 כוס רוטב, ושוב באותו סדר עד לקבלת 4 שכבות רוטב ו-4 שכבות עלי לזניה. יוצקים מעל את כל הרוטב שנשאר.
-
- 6. מניחים ללזניה לעמוד 10-15 דקות ובינתיים מחממים את התנור ל-175 מעלות. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים כ-40 דקות, או עד שהלזניה רכה. בדקות האפייה האחרונות אפשר להסיר את הכיסוי ולתת ללזניה להשתזף קצת. מצננים וחותכים למנות. מגישים חם.
-
- * אפשר לפזר בין השכבות מגוון תוספות: עגבניות מיובשות, זיתים, קישואים/ פלפלים/ חצילים, מבושלים, קלויים או מטוגנים, שאריות של כל מיני ירקות מבושלים (למשל פירה) ועוד. כמו כן אפשר לפזר למעלה גבינה צהובה מגוררת, אבל לא חובה.