- 1. מכינים רוטב עגבניות עם תרד: מטגנים את הבצלים, שום, עגבניות מרוסקות, שמן זית, אורגנו, רוזמרין, פלפל שחור ומלח, מעט יין לבישול. מבשלים על אש קטנה כ-20 דקות.
-
- 2. מכינים בנפרד רוטב בשמל: ממיסים חמאה (לא להרתיח), מוסיפים קמח, תוך בחישת העיסה, חלב ומעט מלח.
-
- 3. בוחשים על אש בינונית, כל הזמן ,כדי למנוע היווצרות גושים, עד לרתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים לבחוש כרבע שעה.
-
- 4. מכינים את הלזניה: משמנים תבנית ופורסים שכבת איטריות אחת. על שכבה זו מורחים את הרוטב האדום עם התרד, מעל שכבת גבינות מעושנות, קצ'קבל ומעל שכבה אחת של בשמל.
-
- 5. חוזרים על הפעולה - שכבת איטריות, רוטב אדום, גבינות ובשמל, עד שנגמרים החומרים.
-
- 6. מפזרים מעל פרוסות גבינה מעושנת, צהובה. מכסים בנייר אפייה, ומעליו נייר כסף. אופים ב-180 מעלות כ-30 דקות.