מתכונים חמים

לזניה תרד וגבינות

מתכון של חגית מפורום וואלה! אוכל

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

לזניה תרד ( חגית מפורום וואלה אוכל )

מחשבון המרות

מצרכים

    • 1 חבילת איטריות ללזניה של "ברילה"
    • 100 גר חמאה
    • 1 ליטר חלב
    • 3/4 כוס קמח
    • 2 בצלים
    • 2-3 שיני שום
    • יין טוב לבישול- מעט
    • קופסת עגבניות מרוסקות
    • 1 ק"ג תרד טרי
    • מעט שמן זית
    • אורגנו, מעט רוזמרין
    • גבינות צהובות מסוגים שונים: קצ'קבל, מעושנת וכו'.כ-200 גר' מכל סוג פרוסות דק
    למחשבון המרה

    אופן ההכנה

    • 1. מכינים רוטב עגבניות עם תרד: מטגנים את הבצלים, שום, עגבניות מרוסקות, שמן זית, אורגנו, רוזמרין, פלפל שחור ומלח, מעט יין לבישול. מבשלים על אש קטנה כ-20 דקות.
    • 2. מכינים בנפרד רוטב בשמל: ממיסים חמאה (לא להרתיח), מוסיפים קמח, תוך בחישת העיסה, חלב ומעט מלח.
    • 3. בוחשים על אש בינונית, כל הזמן ,כדי למנוע היווצרות גושים, עד לרתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים לבחוש כרבע שעה.
    • 4. מכינים את הלזניה: משמנים תבנית ופורסים שכבת איטריות אחת. על שכבה זו מורחים את הרוטב האדום עם התרד, מעל שכבת גבינות מעושנות, קצ'קבל ומעל שכבה אחת של בשמל.
    • 5. חוזרים על הפעולה - שכבת איטריות, רוטב אדום, גבינות ובשמל, עד שנגמרים החומרים.
    • 6. מפזרים מעל פרוסות גבינה מעושנת, צהובה. מכסים בנייר אפייה, ומעליו נייר כסף. אופים ב-180 מעלות כ-30 דקות.

    מחשבוני המרה

    • נפחים

    • משקלים

    • טמפרטורה

    טרם התפרסמו תגובות

    הוסף תגובה חדשה

    בשליחת תגובה אני מסכים/ה
      לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

      התרעות פיקוד העורף

        walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully