לזניה תרד וגבינות

מתכון של חגית מפורום וואלה! אוכל

מתכון מאת: מערכת וואלה!
לזניה תרד ( חגית מפורום וואלה אוכל )

מצרכים

  • 1 חבילת איטריות ללזניה של "ברילה"
  • 100 גר חמאה
  • 1 ליטר חלב
  • 3/4 כוס קמח
  • 2 בצלים
  • 2-3 שיני שום
  • יין טוב לבישול- מעט
  • קופסת עגבניות מרוסקות
  • 1 ק"ג תרד טרי
  • מעט שמן זית
  • אורגנו, מעט רוזמרין
  • גבינות צהובות מסוגים שונים: קצ'קבל, מעושנת וכו'.כ-200 גר' מכל סוג פרוסות דק

אופן ההכנה

  • 1. מכינים רוטב עגבניות עם תרד: מטגנים את הבצלים, שום, עגבניות מרוסקות, שמן זית, אורגנו, רוזמרין, פלפל שחור ומלח, מעט יין לבישול. מבשלים על אש קטנה כ-20 דקות.
  • 2. מכינים בנפרד רוטב בשמל: ממיסים חמאה (לא להרתיח), מוסיפים קמח, תוך בחישת העיסה, חלב ומעט מלח.
  • 3. בוחשים על אש בינונית, כל הזמן ,כדי למנוע היווצרות גושים, עד לרתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים לבחוש כרבע שעה.
  • 4. מכינים את הלזניה: משמנים תבנית ופורסים שכבת איטריות אחת. על שכבה זו מורחים את הרוטב האדום עם התרד, מעל שכבת גבינות מעושנות, קצ'קבל ומעל שכבה אחת של בשמל.
  • 5. חוזרים על הפעולה - שכבת איטריות, רוטב אדום, גבינות ובשמל, עד שנגמרים החומרים.
  • 6. מפזרים מעל פרוסות גבינה מעושנת, צהובה. מכסים בנייר אפייה, ומעליו נייר כסף. אופים ב-180 מעלות כ-30 דקות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully