פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      לזניה חצילים, עגבניות, לבנה וזעתר

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      לזנית חצילים עם לבנה וצנובר (ברני ארדוב)
      לזנית חצילים עם לבנה וצנובר (ברני ארדוב)

      מצרכים

      • 1 כמות בצק פסטה (ראה קישור)
      • 1 חציל בלאדי קלוף וחתוך לקוביות
      • 1 סלסלת עגבניות שרי תמר חצויות לאורכן
      • חצי צנצנת כדורי לבנה קטנים (או גדולים חצויים)
      • לפסטו זעתר:
      • כוס עלי זעתר טרי
      • 2 כוסות עלי תרד טרי וחלוט
      • ½ כוס שמן זית
      • 100 גר' צנובר
      • 2 שיני שום
      • קורט מלח
      • לבשמאל:
      • 2 כפות חמאה
      • 2 כפות קמח
      • 2 כוסות חלב
      • 50 גר' פרמז'ן מגוררת
      • מלח
      • פלפל שחור גרוס

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור לחום גבוה של 230 מעלות.
      • 2. מניחים את קוביות החציל בתבנית אפייה. מזלפים מעל מעט שמן זית ומלח גס. צולים עד שקוביות החציל רכות וזהובות בשוליים.
      • 3. במקביל, מכניסים לתנור תבנית נוספת ובה מונחות העגבניות. מזלפים עליהן מעט שמן זית ומלח גס. (רק אם יש בתנור מצב טורבו. אם לא אז מחכים בסבלנות שהחציל יסיים ואז תורן של העגבניות )
      • 4. מכינים פסטו זעתר: מכניסים לבלנדר את כל המרכיבים עד שמתקבל קרם חלק. טועמים ומתקנים תיבול.
      • 5. מכינים בשאמל: ממיסים חמאה בסיר, מסירים מהאש ומוסיפים קמח. בוחשים למחית חלקה. מוסיפים בהדרגה את החלב וטורפים במטרפה עד שמתקבל רוטב חלק כמו פונדו. מוסיפים את הפרמז'ן ומתבלים במלח ופלפל.
      • 6. פותחים את בצק הפסטה לדפים דקיקים (מספר 6' במכונה ביתית) ומתחילים להרכיב את הלזניה. אפשר בתבניות אישיות כמו בתמונה ואפשר בפיירקס מרובע.
      • 7. מניחים דף פסטה, עליו מעט בשמאל, כמה עגבניות, כמה נגיעות של פסטו זעתר וכדור או יותר של לבנה (תלוי בגודל התבנית). מניחים דף פסטה נוסף ושוב – מעט בשמאל, כמה קוביות חציל, מעט פסטו זעתר וכדור לבנה. כך ממשיכים לשחק עם השכבות ומה שבינהן, עד שהתבנית מלאה.
      • 8. אופים בחום של 180 מעלות עד שהלזניה זהובה ומבעבעת (בין 20 ל40 דקות, תלוי בגודל)

      עוד מתכוני פסטה

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -