- 1. מחממים תנור לחום גבוה של 230 מעלות.
-
- 2. מניחים את קוביות החציל בתבנית אפייה. מזלפים מעל מעט שמן זית ומלח גס. צולים עד שקוביות החציל רכות וזהובות בשוליים.
-
- 3. במקביל, מכניסים לתנור תבנית נוספת ובה מונחות העגבניות. מזלפים עליהן מעט שמן זית ומלח גס. (רק אם יש בתנור מצב טורבו. אם לא אז מחכים בסבלנות שהחציל יסיים ואז תורן של העגבניות )
-
- 4. מכינים פסטו זעתר: מכניסים לבלנדר את כל המרכיבים עד שמתקבל קרם חלק. טועמים ומתקנים תיבול.
-
- 5. מכינים בשאמל: ממיסים חמאה בסיר, מסירים מהאש ומוסיפים קמח. בוחשים למחית חלקה. מוסיפים בהדרגה את החלב וטורפים במטרפה עד שמתקבל רוטב חלק כמו פונדו. מוסיפים את הפרמז'ן ומתבלים במלח ופלפל.
-
- 6. פותחים את בצק הפסטה לדפים דקיקים (מספר 6' במכונה ביתית) ומתחילים להרכיב את הלזניה. אפשר בתבניות אישיות כמו בתמונה ואפשר בפיירקס מרובע.
-
- 7. מניחים דף פסטה, עליו מעט בשמאל, כמה עגבניות, כמה נגיעות של פסטו זעתר וכדור או יותר של לבנה (תלוי בגודל התבנית). מניחים דף פסטה נוסף ושוב מעט בשמאל, כמה קוביות חציל, מעט פסטו זעתר וכדור לבנה. כך ממשיכים לשחק עם השכבות ומה שבינהן, עד שהתבנית מלאה.
-
- 8. אופים בחום של 180 מעלות עד שהלזניה זהובה ומבעבעת (בין 20 ל40 דקות, תלוי בגודל)