פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      לזניה פתוחה מקמח כוסמין

      במקום להרכיב מאפה לזניה גדול, אפשר לקצר תהליכים ולהגיש לזניה פתוחה, טעימה ובריאה

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מנות מקמח כוסמין (אפיק גבאי)
      מנות מקמח כוסמין (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • ל- 2-3 מנות:
      • להכנת עלי הלזניה:
      • 200 גרם קמח כוסמין
      • ½ כוס מים
      • להכנת הרוטב:
      • 300 טופו טחון במטחנת בשר או קצוץ דק
      • 1 גזר חתוך לקוביות
      • 1 גבעול סלרי חתוך לקוביות
      • 1בצל לבן חתוך לקוביות
      • 1 מיכל עגבניות polpa (עגבניות מרוסקות)
      • 1מיכל קטן רסק עגבניות
      • 1 כפית פפריקה
      • ⅓ כוס שמן זית
      • 1 כוס יין אדום
      • 1 ליטר ציר ירקות
      • מלח
      • פלפל שחור
      • 2-3 כפות פטרוזיליה קצוצה לסגירת המנה.
      • מכונת פסטה ביתית

      אופן ההכנה

      • 1.מכניסים למיקסר את קמח הכוסמין והמים ובעזרת מיקסר לשים עד להיווצרות מסה אחידה.
      • 2.את הבצק שהתקבל עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר כחצי שעה.
      • 3.לאחר כחצי שעה פותחים את הבצק ומרדדים אותו לדפים אחידים באמצעות מכונת פסטה (מרדדים לעובי של 0.5 ס"מ במכונה זה מספר 7 או 3 תלוי במכונת הפסטה, אם הספרות שם בסדר עולה או יורד) חותכים את דפי הפסטה לריבועים באורך 5 ס"מ.
      • 4.להכנת הרוטב, מחממים את שמן הזית ומטגנים בו את ירקות השורש עד לשקיפותם.
      • 5.מוסיפים את הטופו הטחון וממשיכים לטגן כדקה נוספת.
      • 6.מוסיפים את ציר הירקות, רסק העגבניות והעגבניות המרוסקות, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים כחצי שעה.
      • 7.להרכבת המנה, נשתמש ב3-4 עלי לזניה לכל מנה. מבשלים את עלי הלזניה כ2-3 דקות ובמקביל מחממים את הרוטב שהכנו ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה.
      • 8.מניחים בצלחת ההגשה דף עלי פסטה, מעליו כף של הרוטב, דף פסטה נוסף ועוד רוטב.

      עוד מתכוני פסטה

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -