מתכונים חמים

לזניה פתוחה מקמח כוסמין

במקום להרכיב מאפה לזניה גדול, אפשר לקצר תהליכים ולהגיש לזניה פתוחה, טעימה ובריאה

מתכון מאת: שי דובלרו, מערכת וואלה! NEWS
  • דרגת קושי בינונית

מנות מקמח כוסמין (צילום: אפיק גבאי)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל- 2-3 מנות:
  • להכנת עלי הלזניה:
  • 200 גרם קמח כוסמין
  • ½ כוס מים
  • להכנת הרוטב:
  • 300 טופו טחון במטחנת בשר או קצוץ דק
  • 1 גזר חתוך לקוביות
  • 1 גבעול סלרי חתוך לקוביות
  • 1בצל לבן חתוך לקוביות
  • 1 מיכל עגבניות polpa (עגבניות מרוסקות)
  • 1מיכל קטן רסק עגבניות
  • 1 כפית פפריקה
  • ⅓ כוס שמן זית
  • 1 כוס יין אדום
  • 1 ליטר ציר ירקות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 2-3 כפות פטרוזיליה קצוצה לסגירת המנה.
  • מכונת פסטה ביתית
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1.מכניסים למיקסר את קמח הכוסמין והמים ובעזרת מיקסר לשים עד להיווצרות מסה אחידה.
  • 2.את הבצק שהתקבל עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר כחצי שעה.
  • 3.לאחר כחצי שעה פותחים את הבצק ומרדדים אותו לדפים אחידים באמצעות מכונת פסטה (מרדדים לעובי של 0.5 ס"מ במכונה זה מספר 7 או 3 תלוי במכונת הפסטה, אם הספרות שם בסדר עולה או יורד) חותכים את דפי הפסטה לריבועים באורך 5 ס"מ.
  • 4.להכנת הרוטב, מחממים את שמן הזית ומטגנים בו את ירקות השורש עד לשקיפותם.
  • 5.מוסיפים את הטופו הטחון וממשיכים לטגן כדקה נוספת.
  • 6.מוסיפים את ציר הירקות, רסק העגבניות והעגבניות המרוסקות, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים כחצי שעה.
  • 7.להרכבת המנה, נשתמש ב3-4 עלי לזניה לכל מנה. מבשלים את עלי הלזניה כ2-3 דקות ובמקביל מחממים את הרוטב שהכנו ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה.
  • 8.מניחים בצלחת ההגשה דף עלי פסטה, מעליו כף של הרוטב, דף פסטה נוסף ועוד רוטב.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully