לזניה פתוחה מקמח כוסמין
במקום להרכיב מאפה לזניה גדול, אפשר לקצר תהליכים ולהגיש לזניה פתוחה, טעימה ובריאה
מנות מקמח כוסמין (צילום: אפיק גבאי)
מחשבון המרות
- ל- 2-3 מנות:
- להכנת עלי הלזניה:
- 200 גרם קמח כוסמין
- ½ כוס מים
- להכנת הרוטב:
- 300 טופו טחון במטחנת בשר או קצוץ דק
- 1 גזר חתוך לקוביות
- 1 גבעול סלרי חתוך לקוביות
- 1בצל לבן חתוך לקוביות
- 1 מיכל עגבניות polpa (עגבניות מרוסקות)
- 1מיכל קטן רסק עגבניות
- 1 כפית פפריקה
- ⅓ כוס שמן זית
- 1 כוס יין אדום
- 1 ליטר ציר ירקות
- מלח
- פלפל שחור
- 2-3 כפות פטרוזיליה קצוצה לסגירת המנה.
- מכונת פסטה ביתית
- 1.מכניסים למיקסר את קמח הכוסמין והמים ובעזרת מיקסר לשים עד להיווצרות מסה אחידה.
- 2.את הבצק שהתקבל עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר כחצי שעה.
- 3.לאחר כחצי שעה פותחים את הבצק ומרדדים אותו לדפים אחידים באמצעות מכונת פסטה (מרדדים לעובי של 0.5 ס"מ במכונה זה מספר 7 או 3 תלוי במכונת הפסטה, אם הספרות שם בסדר עולה או יורד) חותכים את דפי הפסטה לריבועים באורך 5 ס"מ.
- 4.להכנת הרוטב, מחממים את שמן הזית ומטגנים בו את ירקות השורש עד לשקיפותם.
- 5.מוסיפים את הטופו הטחון וממשיכים לטגן כדקה נוספת.
- 6.מוסיפים את ציר הירקות, רסק העגבניות והעגבניות המרוסקות, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים כחצי שעה.
- 7.להרכבת המנה, נשתמש ב3-4 עלי לזניה לכל מנה. מבשלים את עלי הלזניה כ2-3 דקות ובמקביל מחממים את הרוטב שהכנו ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה.
- 8.מניחים בצלחת ההגשה דף עלי פסטה, מעליו כף של הרוטב, דף פסטה נוסף ועוד רוטב.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה