רביולי כוסמין במילוי ריקוטה ותרד

רביולי ביתי, עם טוויסט בריא בבצק, שמוקפץ ברוטב חמאה, מרווה וציר ירקות

מתכון מאת: שי דובלרו, מערכת וואלה!
מנות מקמח כוסמין. אפיק גבאי
מנות מקמח כוסמין

מצרכים

  • ל-3-4 סועדים (30 יחידות בערך -תלוי בקוטר):
  • להכנת בצק רביולי בסיסי:
  • 100 גרם קמח כוסמין
  • 1 ביצה
  • למילוי הריקוטה והתרד:
  • 250 גרם גבינת ריקוטה
  • 150 גרם פרמזן
  • 50 גרם גבינת שמנת
  • 50 גרם עלי תרד
  • ½ כפית מלח
  • 2-3 כפות שמן זית
  • קורט אגוז מוסקט
  • להכנת הרוטב:
  • 2 כפות חמאה
  • 1 שן שום מעוכה
  • 2-3 עלי מרווה
  • ⅓ כוס ציר ירקות או לחילופין מים
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • מעט פרמזן מגורד
  • מכונת פסטה ביתית
  • קורצן רביולי

אופן ההכנה

  • 1.מכינים את בצק הרביולי: מכניסים למיקסר את קמח הכוסמין והביצה ובעזרת מיקסר לשים עד ליצירת מסה אחידה.
  • 2. את הבצק שהתקבל עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר כחצי שעה.
  • 3.לאחר כחצי שעה פותחים את הבצק ומרדדים לדפים אחידים באמצעות מכונת פסטה ביתית. את הפסטה מרדדים לעובי של 0.5 ס"מ (במכונה זה מספר 7 או 3 תלוי במכונת הפסטה, אם הספרות שם בסדר עולה או יורד).
  • 4.להכנת המילוי, מחממים את שמן הזית במחבת ומאדים את עלי התרד כדקה-שתיים, מצננים מעט וקוצצים. במקביל, מערבבים בקערה את שאר חומרי הגלם למסה אחידה ומוסיפים לה את תרד הקצוץ.
  • 5.מניחים דף פסטה על משטח עבודה, מזליפים, או שמניחים בעזרת כפית מהמילוי במרחק של 3-4 ס"מ.
  • 6.עליו מניחים דף פסטה נוסף וקורצים את הרביולי, בעזרת חותכן לרביולי אחיד.
  • 7.מרתיחים סיר עם מים ומבשלים את הרביולי כ2-3 דקות.
  • 8.במקביל, להכנת הרוטב, ממיסים במחבת את החמאה ומטגנים בה מעט את המרווה.
  • 9.מוסיפים בעדינות את ציר הירקות ומתבלים במלח ופלפל.
  • 10.מוסיפים לרוטב החמאה את הרביולי המוכן ומפזרים מעל גבינת פרמזן .

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully