וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לזניה צמחונית עם ירקות קלויים

היופי בלזניה, כמו בכל פסטה, הוא שהכל הולך. גוונו בירקות, בסוג הגבינות ובכמות שלהן, ברוטב, בעשבי התבלין, או הוסיפו כל תוספת שמוצאת חן בעיניכם. בגרסה זו נעשה שימוש ברוטב מהיר וקל.

מתכון מאת: דורעם גונט, מערכת וואלה

לזניה צמחונית עם ירקות קלויים ( דורעם גונט ). מערכת וואלה
לזניה צמחונית עם ירקות קלויים ( דורעם גונט )

מצרכים למתכון

  • חומרים: (לתבנית בגודל 30x25 ס"מ)
  • 250 גרם דפי פסטה יבשים ללא צורך בבישול מוקדם
  • 800 גרם (קופסה גדולה) של עגבניות קלופות משומרות (אפשר גם טריות)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 250 גרם גבינת קוטג'
  • כפית סוכר
  • חופן עלי בזיליקום טריים
  • 250 גרם גבינת ריקוטה
  • 300 גרם גבינה קשה (צהובה) מגוררת
  • 3 פלפלים אדומים, קלויים וקלופים
  • 2 חצילים בינוניים לא קלופים, פרוסים לפרוסות בעובי סנטימטר, משוחים בשמן זית וקלויים בגריל עד הזהבה
  • 3 עגבניות בשלות, חתוכות לפרוסות בעובי כ-5 מ"מ
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה

  • 1. שופכים ומשטחים בתבנית כחצי כוס מהנוזלים שבקופסת שימורי העגבניות. טוחנים בבלנדר או במעבד מזון את העגבניות (אם יש בלנדר מוט, הכי נוח לעשות זאת בתוך הקופסה). מוסיפים לעגבניות את הקוטג', שמן הזית והסוכר, וקורעים פנימה ביד את עלי הבזיליקום. ממליחים, מפלפלים ומערבבים היטב.
  • 2. מרכיבים את הלזניה: מסדרים על מיץ העגבניות שכבה אחת של דפי בצק, ומעליה שכבה של פלפלים קלויים. מפזרים על הפלפלים שליש מרוטב העגבניות ושליש מהגבינה המגוררת. מסדרים מעל שכבה שנייה של דפי לזניה, ומעליה שליש מהרוטב ואז שכבה של חצילים ושכבה של ריקוטה.
  • 3. מסדרים שכבה שלישית של דפי לזניה, ומעליה עגבניות פרוסות ועוד שליש מהגבינה המגוררת. מסיימים בשכבת לזניה אחרונה שמעליה שארית רוטב העגבניות והגבינה המגוררת (חשוב מאוד שכל הבצק יהיה מכוסה היטב ברוטב, אחרת הוא לא יתבשל ויישאר קשה). בשלב זה אפשר להכניס את הלזניה למקרר להמתנה, אפילו ליממה.
  • 4. אופים ב-180 מעלות עד שהלזניה מבושלת והגבינה שלמעלה מזהיבה יפה (כשעה).

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully