- 1. שופכים ומשטחים בתבנית כחצי כוס מהנוזלים שבקופסת שימורי העגבניות. טוחנים בבלנדר או במעבד מזון את העגבניות (אם יש בלנדר מוט, הכי נוח לעשות זאת בתוך הקופסה). מוסיפים לעגבניות את הקוטג', שמן הזית והסוכר, וקורעים פנימה ביד את עלי הבזיליקום. ממליחים, מפלפלים ומערבבים היטב.
-
-
- 2. מרכיבים את הלזניה: מסדרים על מיץ העגבניות שכבה אחת של דפי בצק, ומעליה שכבה של פלפלים קלויים. מפזרים על הפלפלים שליש מרוטב העגבניות ושליש מהגבינה המגוררת. מסדרים מעל שכבה שנייה של דפי לזניה, ומעליה שליש מהרוטב ואז שכבה של חצילים ושכבה של ריקוטה.
-
- 3. מסדרים שכבה שלישית של דפי לזניה, ומעליה עגבניות פרוסות ועוד שליש מהגבינה המגוררת. מסיימים בשכבת לזניה אחרונה שמעליה שארית רוטב העגבניות והגבינה המגוררת (חשוב מאוד שכל הבצק יהיה מכוסה היטב ברוטב, אחרת הוא לא יתבשל ויישאר קשה). בשלב זה אפשר להכניס את הלזניה למקרר להמתנה, אפילו ליממה.
-
- 4. אופים ב-180 מעלות עד שהלזניה מבושלת והגבינה שלמעלה מזהיבה יפה (כשעה).