מתכונים חמים

לזניה מפסטה טרייה עם בשר ובירה

מנה בשרית מאוד ועשירה בטעמים. קל מאוד להכין את הפסטה בבית, גם בלי מכונה (וליהנות מטעם ומרקם טובים בהרבה משל פסטה תעשייתית), אבל הממהרים יכולים בהחלט להשתמש בדפי לזניה מוכנים

מתכון מאת: דורעם גונט, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

אילוסטרציה

מחשבון המרות

מצרכים

  • חומרים (תבנית בגודל 24x24 ס"מ):
  • לפסטה:
  • כוס וחצי קמח קשה לפסטה
  • 1 ביצה
  • 1 חלמון
  • 1/4 כפית מלח
  • למילוי:
  • 3 כפות שמן זית
  • 500 גרם שריר בקר, חתוך לקוביות
  • 500 גרם שווארמה הודו נקבה, חתוך לקוביות
  • 10 עלי מרווה טריים, קצוצים
  • עלים מחמישה גבעולי תימין
  • 2 בצלים, קלופים וקצוצים
  • 1/2 צ'ילי חריף, אדום או ירוק, טרי או מיובש (או יותר, לפי הטעם)
  • 1/2 ליטר בירה (כזאת שאוהבים לשתות)
  • 350 גרם עגבניות שרי, חצויות
  • 1 כף חרדל דיז'ון
  • מלח ופלפל
  • 200 מ"ל שמנת חמוצה
  • 200 גרם גבינה קשה (צהובה) מגוררת
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מתחילים בהכנת המילוי: בסיר רחב מחממים את השמן, וכשהוא חם מזהיבים את קוביות הבשר משני הסוגים. מוסיפים את המרווה, התימין, הבצל והצ'ילי, ומטגנים יחד כחמש דקות. מוסיפים את הבירה והעגבניות, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה עד שהרוטב מסמיך ומתעבה והבשר כמעט מתפורר (כשעתיים וחצי). לקראת סיום הבישול מוסיפים את החרדל ומתבלים במלח ובפלפל.
  • 2. מכינים את הפסטה: מניחים את כל החומרים בקערה ומערבבים, בידיים או במערבל חשמלי, עד שמתקבל בצק מוצק למדי. אם הבצק רך ולח, מוסיפים מעט קמח. אם הבצק יבש וקשה, מוסיפים מעט מים. מגלגלים לכדור, עוטפים בניילון ומניחים לשעה במקרר.
  • 3. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה מוארך ודק ככל האפשר (בין חצי מילימטר למילימטר אחד). אם יש מכונת פסטה - משתמשים בה. חותכים את הבצק בסכין חדה או בגלגלת לריבועים גדולים (כ-10 ס"מ).
  • 4. בסיר גדול מרתיחים מים עם מלח. מבשלים את עלי הפסטה לדרגת אל-דנטה (כ-3 דקות). מוציאים בכף מחוררת.
  • 5. משמנים את התבנית במעט שמן זית ומרפדים בשכבה אחת של דפי פסטה מיובשים. מניחים על הפסטה שליש מרוטב הבשר, ועליו שליש מהגבינה המגוררת.
  • 6. מניחים עוד שכבת פסטה, ומעליה עוד שליש מהרוטב. מורחים מעל הרוטב את השמנת החמוצה ומכסים בשכבה שלישית של פסטה.
  • 7. מניחים את יתרת הרוטב על הפסטה, ומעליה שליש מהגבינה המגוררת. מסיימים בשכבה של פסטה ועליה יתרת הגבינה.
  • 8. אופים את הלזניה בחום של 200 מעלות, עד שהגבינה נמסה ומתחילה להשחים (כחצי שעה).

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully