פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      לזניית חצילים קלויים ופסטו

      מתכון ללזנייה טבעונית מתוך ספרה של רחל טל שיר "השיטה הסודית"

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      חצילים (ShutterStock)
      חצילים (ShutterStock)

      מצרכים

      • ל-6 מנות:
      • 7 עלי פסטה מאורז מלא מבושלים, רכים אך לא מדי
      • 4 כפות פסטו
      • חציל שלם פרוס דק
      • לרוטב העגבניות:
      • 4 שיני שום קצוצות דק
      • 1 בצל קטן
      • 6 עגבניות בינוניות חתוכות קטן
      • לקרם קשיו:
      • 1 כוס אגוזי קשיו שהושרו 4 שעות במים
      • 1 כף שמרי בירה
      • מלח

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את רוטב העגבניות - במחבת מזהיבים קלות את השום והבצל, מוסיפים את העגבניות ומעט מלח. מבשלים על אש קטנה כעשר דקות.
      • 2. מכינים את קרם הקשיו - במעבד מזון טוחנים את אגוזי הקשיו ושמרי הבירה עם זרזיף דק של מים עד שנוצר מרקם חלק. ממליחים לפי הטעם.
      • 3. אופים את פרוסות החצילים בתנור על נייר אפייה עם מעט שמן ומלח (20-15 דקות, או עד שהם מזהיבים קלות).
      • 4. משמנים תבנית מרובעת (24×35) ומניחים עליה את עלי הלזניה. מצפים את העלים ברוטב עגבניות, חצילים אפויים, קרם קשיו ופסטו. חוזרים על התהליך עם עוד שתי שכבות של עלי לזניה ויוצרים שכבה אחרונה של עלי לזניה ללא כיסוי. מפזרים אבקת שמרי בירה ומכסים (אם התבנית נטולת מכסה, אפשר לאלתר באמצעות מגש בגודל מתאים).
      • 5. אופים כ-20 דקות ב-º150, ולסיום עוד 3 דקות ללא הכיסוי.

      עוד מתכוני פסטה

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -