- 1.מחממים תנור לחום גבוה (250 מעלות או יותר), ומניחים את הבטטות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. צולים אותן במשך כחצי שעה, עד שהן רכות לחלוטין. מניחים להתקרר מעט.
-
- 2. מחלצים את בשר הבטטות הצלויות לקערה. מוסיפים 1/2 כוס קמח מלא ואת הטחינה, ומתבלים בהל, מלח ופלפל. מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה. מוסיפים קמח בהדרגה ומערבבים, רק עד שמתקבלת תערובת אחידה ועדיין דביקה.
-
- 3. בסיר גדול מרתיחים מים עם חופן מלח.
-
- 4. מקמחים מעט את הידיים, מחלצים מהקערה "כדור" בצק בגודל אגרוף, ומעבירים למשטח עבודה מקומח היטב. מצפים את הבצק במעט קמח כדי שלא יידבק, ויוצרים ממנו גליל בעובי 1-2 ס"מ. חותכים את הגליל בעזרת סכין חדה ומקומחת, או בעזרת קלף פלסטיק, למקטעים באורך של כ-2 ס"מ.
-
- 5. מכניסים את פיסות הבצק אל המים הרותחים ומבשלים 3-4 דקות, עד שהניוקי צפים. מוציאים לצלחת וממשיכים כך עם יתר הבצק, עד שכל הניוקי מבושלים.
-
- 6. יוצקים למחבת גדולה את השמנים, ומכניסים גם את עלי המרווה והשום. מחממים מעט מעל להבה בינונית. מעבירים את הניוקי למחבת ומנענעים קלות, עד שכל הכופתאות מצופות בשמן.
-
- 7. מתבלים במלח ובפלפל, מקשטים באגוזים מגורדים, בגרידת לימון ובבזיליקום, ומגישים.