וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ניוקי בטטה תוצרת בית

אורי שביט משלבת בטטה עם טחינה, מתבלת בהל ובטימין, ומקשטת באגוזים מגורדים ובזיליקום

מתכון מאת: אורי שביט, מערכת וואלה

צילום, הפקה ובימוי Prima films צילום סטילס: מיכאל גלעדי

מצרכים למתכון

  • ל 4 מנות:
  • לניוקי:
  • 500 גרם בטטות, רחוצות היטב על קליפתן
  • 1 כוס קמח חיטה מלאה
  • 1 כף טחינה גולמית איכותית
  • 1 כפית הל טחון
  • חופן עלי טימין טריים
  • מלח, פלפל שחור גרוס טרי
  • לציפוי:
  • 5 עלי מרווה טריים
  • 1 שן שום כתושה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף שמן קוקוס (לא חובה)
  • מלח, פלפל שחור גרוס טרי
  • להגשה:
  • חופן אגוזי ברזיל מגורדים דק
  • גרידת לימון/ליים
  • חופן עלי בזיליקום טריים

אופן ההכנה

  • 1.מחממים תנור לחום גבוה (250 מעלות או יותר), ומניחים את הבטטות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. צולים אותן במשך כחצי שעה, עד שהן רכות לחלוטין. מניחים להתקרר מעט.
  • 2. מחלצים את בשר הבטטות הצלויות לקערה. מוסיפים 1/2 כוס קמח מלא ואת הטחינה, ומתבלים בהל, מלח ופלפל. מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה. מוסיפים קמח בהדרגה ומערבבים, רק עד שמתקבלת תערובת אחידה ועדיין דביקה.
  • 3. בסיר גדול מרתיחים מים עם חופן מלח.
  • 4. מקמחים מעט את הידיים, מחלצים מהקערה "כדור" בצק בגודל אגרוף, ומעבירים למשטח עבודה מקומח היטב. מצפים את הבצק במעט קמח כדי שלא יידבק, ויוצרים ממנו גליל בעובי 1-2 ס"מ. חותכים את הגליל בעזרת סכין חדה ומקומחת, או בעזרת קלף פלסטיק, למקטעים באורך של כ-2 ס"מ.
  • 5. מכניסים את פיסות הבצק אל המים הרותחים ומבשלים 3-4 דקות, עד שהניוקי צפים. מוציאים לצלחת וממשיכים כך עם יתר הבצק, עד שכל הניוקי מבושלים.
  • 6. יוצקים למחבת גדולה את השמנים, ומכניסים גם את עלי המרווה והשום. מחממים מעט מעל להבה בינונית. מעבירים את הניוקי למחבת ומנענעים קלות, עד שכל הכופתאות מצופות בשמן.
  • 7. מתבלים במלח ובפלפל, מקשטים באגוזים מגורדים, בגרידת לימון ובבזיליקום, ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully