מתכונים חמים

מרק דלעת עם קרם קשיו

שפית שלי לרון ממשק ברזילי מכינה מרק כתום עם דלעת וגזר עם פטנט, שמעניק למרק מרקם קטיפתי וקרמי בלי טיפת חלב

מתכון מאת: שלי לרון, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

משק ברזילי

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-6-8 מנות:
  • בצל פרוס דק
  • כף שמן קנולה
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
  • חתיכה של דלעת(250-300 גרם) חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 בטטה קטנה קלופה חתוכה לקוביות
  • חצי תפוח קלוף וחתוך לקוביות
  • 1ס"מ ג'ינג'ר קצוץ דק
  • 1 שן שום כתוש
  • 1 למון גראס קצוץ דק מאד או חתוך גס (כדי שניתן יהיה להוציאו אח"כ)
  • 1/2 1 ליטר ציר ירקות או מים
  • מלח
  • פלפל
  • קמצוץ כורכום
  • לקרם קשיו
  • 1 כוס קשיו מושרת במים עד לכיסוי לפחות לארבע שעות
  • 1 שן שום
  • 1 כוס מים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח
  • פלפל
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מאדים את הבצל בכף שמן קנולה עד שקיפות.
  • 2. מוסיפים ג'ינג'ר, שום ולמון גראס ומאדים עוד כדקה.
  • 3. מוסיפים את הירקות, הנוזלים ומתבלים במלח, פלפל ומעט כורכום.
  • 4. מנמיכים לאש קטנה לאחר רתיחה ומבשלים כ-40 דקות- שעה עד שהירקות רכים לחלוטין.
  • 5. טוחנים בבלנדר או מוט טוחן (מוציאים את הלמון גראס אם נשאר חתוך גס) וטועמים תיבול.
  • 6. מסננים את הקשיו מהנוזלים וטוחנים בבלנדר ל למרקם חלק ובסמיכות נרצויה (אפשר להוסיף מעט או להחסיר מעט נוזלים).
  • 7. מגישים כף קרם קשיו מעל המרק ובצל ירוק קצוץ.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully