מרק דלעת עם קרם קשיו
שפית שלי לרון ממשק ברזילי מכינה מרק כתום עם דלעת וגזר עם פטנט, שמעניק למרק מרקם קטיפתי וקרמי בלי טיפת חלב
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6-8 מנות:
- בצל פרוס דק
- כף שמן קנולה
- 2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
- חתיכה של דלעת(250-300 גרם) חתוכה לקוביות קטנות
- 1 בטטה קטנה קלופה חתוכה לקוביות
- חצי תפוח קלוף וחתוך לקוביות
- 1ס"מ ג'ינג'ר קצוץ דק
- 1 שן שום כתוש
- 1 למון גראס קצוץ דק מאד או חתוך גס (כדי שניתן יהיה להוציאו אח"כ)
- 1/2 1 ליטר ציר ירקות או מים
- מלח
- פלפל
- קמצוץ כורכום
- לקרם קשיו
- 1 כוס קשיו מושרת במים עד לכיסוי לפחות לארבע שעות
- 1 שן שום
- 1 כוס מים
- 1/4 כוס שמן זית
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה
- 1. מאדים את הבצל בכף שמן קנולה עד שקיפות.
- 2. מוסיפים ג'ינג'ר, שום ולמון גראס ומאדים עוד כדקה.
- 3. מוסיפים את הירקות, הנוזלים ומתבלים במלח, פלפל ומעט כורכום.
- 4. מנמיכים לאש קטנה לאחר רתיחה ומבשלים כ-40 דקות- שעה עד שהירקות רכים לחלוטין.
- 5. טוחנים בבלנדר או מוט טוחן (מוציאים את הלמון גראס אם נשאר חתוך גס) וטועמים תיבול.
- 6. מסננים את הקשיו מהנוזלים וטוחנים בבלנדר ל למרקם חלק ובסמיכות נרצויה (אפשר להוסיף מעט או להחסיר מעט נוזלים).
- 7. מגישים כף קרם קשיו מעל המרק ובצל ירוק קצוץ.