מרק מינסטרונה איטלקי עם ירקות ויין לבן
זוהי מנה שמכינים באיטליה כבר מאות שנים, בעיקר כיוון שמדובר במנה זולה מאוד, וניתן להשתמש בכל ירק שנמצא במקרר, גם אם הוא מעט ישן. מתכון של השף אמיר מרקוביץ, ממסעדת "פורלין".
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 7 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
- 3 בצלים קלופים וחתוכים לקוביות
- 2 ראשי סלרי חתוכים לקוביות
- 12 שיני שום
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- 4 ראשי מנגולד חתוכים לפרוסות
- 10 עגבניות קלופות
- 2 ליטר מים או ציר ירקות
- חצי כוס יין לבן
- מלח ופלפל
- רבע כוס שמן זית
אופן ההכנה
- 1. מאדים בסיר עם שמן זית את הגזר, הבצל, הסלרי, השום והמנגולד, חותכים את העגבניות לקוביות בלי הפנים ולהוסיף לסיר.
- 2. מוסיפים את היין הלבן את המים ומתבלים במלח ופלפל.
- 3. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה.
- 4. מגישים עם מעט טימין טרי מעל.