מרק דלעת ודבש
מתכון של השף נועם דקרס, מ'ברקרולה' ביסטרו בר.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 ק"ג דלעת נקייה וחתוכה לקוביות
- 1/2 כוס כרישה קצוצה
- 1/2 כוס גזר קצוץ
- 1/2 כוס בצל קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 כף דבש גדושה
- 50 גר' חמאה
- 750 סמ"ק ציר ירקות או מים
- 2 ענפי מרווה
- מלח, פלפל לבן
- מוסקט
- להגשה: שמנת חמוצה או קרם פרש
אופן ההכנה
- 1. מאדים בחמאה את הבצל, הכרישה, השום והמרווה לכ- 5-7 דקות. מוסיפים את הדלעת, הגזר, הדבש ומאדים מעט. מוסיפים את הנוזלים ומביאים לרתיחה.
- 2. מבשלים עד שהירקות רכים לחלוטין. מוציאים את המרווה וטוחנים את המרק בבלנדר או בבלנדר ידני. מתבלים במלח, פלפל לבן טחון ומוסיפים מעט מוסקט מגורד טרי.
- 3. הגשה: מומלץ להוסיף לכל צלחת כף שמנת חמוצה או קרם פרש.