מרק גזר, תפוז וצ'ילי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 6 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים גס
- 40 גר' חמאה
- 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
- 2 כוסות מיץ תפוזים
- 3 משמשים מגולענים חצויים וחתוכים
- 1 שן שום קלופה
- ½ 1 כוסות מרק ירקות מסונן או מים
- קליפה מלימון אחד
- כף סוכר חום
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- מקל קינמון
- מעט כמון
- מעט פפריקה
- להגשה: פקאן מסוכר גרוס גס או עירית קצוצה או כוסברה או מעט פלפל שאטה
- קרם פרש
- כמה טיפות של שמן אגוזי לוז
אופן ההכנה
- 1. ממיסים את החמאה בסיר ומזהיבים קלות את הגזרים. מוסיפים את המשמשים ושן השום וממשיכים לאדות עוד דקה. מוסיפים את הסוכר, בוחשים ומנמיכים את הלהבה.
- 2. כשהגזרים מקבלים גוון מעט קרמלי, מוסיפים את המים ומיץ התפוזים ומביאים לרתיחה.
- 3. מוסיפים את הצ'ילי, קליפת הלימון, הכמון, מקל הקינמון המלח והפלפל ומערבבים.
- 4. מבשלים על להבה נמוכה מכוסה חלקית עד שהגזרים רכים.
- 5. מצננים וטוחנים במעבד מזון.
- 6. מגישים עם נגיעה של קרם פרש במרכז, זילוף של כמה טיפות שמן אגוזי לוז ואחת התוספות.