מרק גזר, תפוז וצ'ילי

מתכון מאת: דנה שיין, מערכת וואלה!
מרק גזר קר ( דנה שיין ). מערכת וואלה!
מרק גזר קר ( דנה שיין )

מצרכים

  • 6 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים גס
  • 40 גר' חמאה
  • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 2 כוסות מיץ תפוזים
  • 3 משמשים מגולענים חצויים וחתוכים
  • 1 שן שום קלופה
  • ½ 1 כוסות מרק ירקות מסונן או מים
  • קליפה מלימון אחד
  • כף סוכר חום
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • מקל קינמון
  • מעט כמון
  • מעט פפריקה
  • להגשה: פקאן מסוכר גרוס גס או עירית קצוצה או כוסברה או מעט פלפל שאטה
  • קרם פרש
  • כמה טיפות של שמן אגוזי לוז

אופן ההכנה

  • 1. ממיסים את החמאה בסיר ומזהיבים קלות את הגזרים. מוסיפים את המשמשים ושן השום וממשיכים לאדות עוד דקה. מוסיפים את הסוכר, בוחשים ומנמיכים את הלהבה.
  • 2. כשהגזרים מקבלים גוון מעט קרמלי, מוסיפים את המים ומיץ התפוזים ומביאים לרתיחה.
  • 3. מוסיפים את הצ'ילי, קליפת הלימון, הכמון, מקל הקינמון המלח והפלפל ומערבבים.
  • 4. מבשלים על להבה נמוכה מכוסה חלקית עד שהגזרים רכים.
  • 5. מצננים וטוחנים במעבד מזון.
  • 6. מגישים עם נגיעה של קרם פרש במרכז, זילוף של כמה טיפות שמן אגוזי לוז ואחת התוספות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully