פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      אנלוטי תרד וגבינה

      אבי ביטון מבקר בבר המסעדה עלמא באשדוד, ומביא אלינו את המתכון הסודי לפסטה במילוי תרד וריקוטה ברוטב כרישה וערמונים עם קרם סלק

      2 מדרגים / 3.43 כוכבים

      בבושקה הפקות

      מצרכים

      • לבצק פסטה טרי:
      • 500 קמח מנופה, רצוי קמח מחיטת דורום
      • 400 גרם חלמונים (בערך 20 חלמונים מביצה בגודל M או 15 חלמונים מביצה בגודל L)
      • 1 כפית מלח
      • 1 כף שמן זית
      • * ניתן גם לרכוש דפי פסטה טריים קפואים, שנוח מאוד לעבוד איתם
      • למילוי:
      • 200 גרם תרד
      • 200 גרם גבינת ריקוטה
      • 80 גרם פרמזן מגורד
      • מלח פלפל לפי הטעם
      • לרוטב:
      • 1 חבילת ערמונים 200 גרם ערמונים שבורים
      • 2 כרישות בינוניות חצויות ופרוסות
      • 150 גרם חמאה
      • 240 מ"ל (כוס) ציר ירקות או מים
      • חופן עלי תרד טריים, לסוף
      • לקרם סלק (רשות):
      • 4 סלקים מבושלים במים עד ריכוך
      • 50 גרם חמאה
      • כפית חומץ פירותי, רצוי פטל
      • מעט סילאן
      • חלב, לפי הצורך

      אופן ההכנה

      • 1.הכנת הבצק: מנפים את הקמח לקערה או על משטח עבודה, יוצרים גומה במרכז ולתוכה שופכים את החלמונים ושמן הזית. מתחילים לערבב עם היד את החלמונים תוך הוספה של קמח מהדפנות , מוסיפים את המלח ועוברים ללישה. לשים טוב עד לקבלת מסה אחידה, עוטפים את גוש הבצק הצהוב שהתקבל בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה.
      • 2.המילוי: בינתיים חולטים את עלי התרד בסיר עם מים רותחים ל-2 דקות, מסננים ומעבירים לקערה עם מי קרח. שוב מסננים, קוצצים ומעבירים לקערה עם הריקוטה והפרמזן. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה פחות יותר. מומלץ להעביר את המילוי המוכן לשקית זילוף, כך נוח יותר למלא את הפסטה.
      • 3. מוציאים את הבצק מהמקרר ומתחילים לרדד את הפסטה במכונת פסטה או בעזרת מערוך. ניתן לחלק את הבצק לשניים, כדי להקל את העבודה.
      • 4. חותכים את הבצק המרודד לריבועים בגודל 5X5 ס"מ. מזלפים בתחתית כל ריבוע פס מהמילוי וסוגרים כמו מעטפה. את הקצוות סוגרים עם מעט מים. ניתן לסגור גם בכל צורה שאוהבים כמו ליצור משולשים ועוד.
      • 5.לקרם הסלק: טוחנים את הסלקים, מוסיפים את החמאה וממשיכיכים לטחון יחד. מוסיפים את החומץ, מעט סילאן לפי הטעם וחלב עד לרמת סמיכות רצויה. אנחנורו רוצים ליצור קרם עדין ונעים.
      • 6.הרוטב: במחבת עם מעט מכמות החמאה מקפיצים את הכרישה עם הערמונים השבורים. מוסיפים את שאר החמאה עד המסה ומוסיפים לאט לאט את הציר עד לקבלת רוטב סמיך.
      • 7. חולטים את הכיסונים במים חמים עם מלח ומעבירים ישר למחבת עם הרוטב. מוסיפים גם את עי התרד הטריים ומבשלים מעט יחד עד שהרוטב מצטמצם ועוטף את הכיסונים.
      • 8. על צלחת הגשה גדולה או אישית מורחים את קרם הסלק ומעליו מניחים את הכיסונים הממולאים

      עוד מתכוני פסטה

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -