- 1. הכנת הבצק: מערבבים את שני סוגי הקמחים ומכניסים למעבד מזון עם וו לישה יחד עם הביצים והחלמונים. מעבדים עד לקבלת בצק חלק ואלסטי.
- 2. מעצבים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון ומכניסים למקרר לכשעה (ניתן להכין את הבצק יום לפני).
- 3. בזמן שהבצק מתקרר מכינים את המילוי: חולטים את התרד ל-10 שניות במים רותחים, מצננים במי קרח וקוצצים דק.
- מערבבים את התרד עם יתר מרכיבי המילוי.
- 4. הכנת הרביולי: בעזרת מכונת פסטה מרדדים את הבצק לדפים דקים ככל האפשר. תחילה מרדדים על העובי הגדול ביותר במכונה, את דף הפסטה שיצא מקפלים לחצי, מסובבים אתו ב-90 מעלות ומרדדים שוב. חוזרים על הפעולה עד שניתן לראות שסימני המתיחה על הבצק נעלמו ושהוא אחיד וחלק. לאחר פעולה זו ניתן לרדת בהדרגה לרידוד דק יותר ללא חשש שהבצק יקרע. אם הבצק מרגיש רטוב מדי ניתן לקמח את המכונה עצמה ולהמשיך ברידוד.
- 5. מניחים על דף פסטה כפיות של המילוי, במרחק של כ - 2 אצבעות זו מזו ומכסים בדף פסטה נוסף. מהדקים סביב המילוי, חותכים בין גבעות המילוי בעזרת סכין או חותכן ומהדקים כל רביולי היטב עם האצבעות. מוודאים שאין בועות אוויר.
- 6. הכנת הרוטב: בסיר על אש בינונית, מכניסים כחצי מכמות החמאה ואת המרווה ומטגנים עד שהחמאה הופכת למעט חומה וניתן להריח את המרווה. מוסיפים את השום ומטגנים לעוד 10 שניות.
- 7. סוחטים מעט את העגבניות מעל הסיר ואז מוסיפים אותם פנימה וממשיכים לטגן לעוד דקה. מוסיפים את המים ואת שאר החמאה ומבשלים עד לקבלת רוטב קטיפתי ואדמדם. מתבלים במלח, פלפל ובזיליקום.
- 8. מבשלים את הרביולי במים רותחים עם מלח לדקה וחצי ומעבירים ישר לרוטב. מגרדים מעט פרמזן מעל ומגישים.