וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

רביולי במילוי תרד וריקוטה

מסעדת רוסטיקו שמתמחה בהכנת פסטות טריות, משתפת במתכון לרביולי במילוי תרד וריקוטה בחמאת עגבניות ומרווה

מתכון מאת: מערכת וואלה

מצרכים למתכון

  • לבצק:
  • 250 גרם (3/4 1 כוסות) קמח לבן
  • 150 גר'ם(1 כוס+ כף)קמח דורום
  • 2 ביצים שלמות
  • 6 חלמונים
  • למילוי:
  • 250 גרם גבינת ריקוטה
  • 400 גרם תרד טרי
  • 2 חלמונים
  • 75 גר' גבינת פרמזן
  • מעט אגוז מוסקט מגורד
  • לרוטב:
  • 100 גרם חמאה
  • 10 עלי מרווה
  • 1 שן שום קצוצה דק
  • 6 עגבניות שרי אדומות חצוית
  • 6 עגבניות שרי צהובות חצויות
  • 1/2 כוס מים
  • חופן עלי בזיליקום
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה

  • 1. הכנת הבצק: מערבבים את שני סוגי הקמחים ומכניסים למעבד מזון עם וו לישה יחד עם הביצים והחלמונים. מעבדים עד לקבלת בצק חלק ואלסטי.
  • 2. מעצבים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון ומכניסים למקרר לכשעה (ניתן להכין את הבצק יום לפני).
  • 3. בזמן שהבצק מתקרר מכינים את המילוי: חולטים את התרד ל-10 שניות במים רותחים, מצננים במי קרח וקוצצים דק.
  • מערבבים את התרד עם יתר מרכיבי המילוי.
  • 4. הכנת הרביולי: בעזרת מכונת פסטה מרדדים את הבצק לדפים דקים ככל האפשר. תחילה מרדדים על העובי הגדול ביותר במכונה, את דף הפסטה שיצא מקפלים לחצי, מסובבים אתו ב-90 מעלות ומרדדים שוב. חוזרים על הפעולה עד שניתן לראות שסימני המתיחה על הבצק נעלמו ושהוא אחיד וחלק. לאחר פעולה זו ניתן לרדת בהדרגה לרידוד דק יותר ללא חשש שהבצק יקרע. אם הבצק מרגיש רטוב מדי ניתן לקמח את המכונה עצמה ולהמשיך ברידוד.
  • 5. מניחים על דף פסטה כפיות של המילוי, במרחק של כ - 2 אצבעות זו מזו ומכסים בדף פסטה נוסף. מהדקים סביב המילוי, חותכים בין גבעות המילוי בעזרת סכין או חותכן ומהדקים כל רביולי היטב עם האצבעות. מוודאים שאין בועות אוויר.
  • 6. הכנת הרוטב: בסיר על אש בינונית, מכניסים כחצי מכמות החמאה ואת המרווה ומטגנים עד שהחמאה הופכת למעט חומה וניתן להריח את המרווה. מוסיפים את השום ומטגנים לעוד 10 שניות.
  • 7. סוחטים מעט את העגבניות מעל הסיר ואז מוסיפים אותם פנימה וממשיכים לטגן לעוד דקה. מוסיפים את המים ואת שאר החמאה ומבשלים עד לקבלת רוטב קטיפתי ואדמדם. מתבלים במלח, פלפל ובזיליקום.
  • 8. מבשלים את הרביולי במים רותחים עם מלח לדקה וחצי ומעבירים ישר לרוטב. מגרדים מעט פרמזן מעל ומגישים.
  • רביולי אספרגוס וריקוטה

  • פסטה סיציליאנית מטריפה

  • ניוקי ערמונים

  • פסטה עם קרעי דג

  • טוסט חציל (מלנזנה א-לה פרמז'נה)

  • פסטה קישואים ולימון עם קראמבל

  • פסטה טונה עגבניות

  • טליאטלה בקרם בטטה וצנוברים

  • פסטה בקרם אפונה ותרד

  • פתיתים א לה פוטנסקה

  • סלט יווני (חוריאטיקי)

  • לזניה חצילים ים תיכונית

  • לזניה מגולגלת עם חצילים וזוקיני (רוטולו)

  • פפרדלה בשמנת, בטטה וגבינת עיזים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully