פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      ניוקי ערמונים

      מנה קלאסית שמקורה באיטליה. מי שרוצה, יכול להעניק למנה ממד נוסף של ארומה, באמצעות שמן כמהין

      9 מדרגים / 3.13 כוכבים

      פסטהפרווהכשר
      ניוקי ערמונים (טלי מאייר )
      ניוקי ערמונים (טלי מאייר )

      מצרכים

      • ל-4 מנות ניוקי:
      • 1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים, רצוי מזן דזירה
      • 100 גרם חמאה רכה
      • 6 ביצים
      • 450 גרם קמח
      • 150 גרם גבינת ריקוטה
      • 1 כף שמן כמהין (לא חובה)
      • מלח ופלפל
      • לרוטב:
      • 160 גרם חמאה
      • 40 גרם פטריות שמפיניון טריות או פורצ'יני יבשות, שהושרו במים חמים ונקצצו
      • חופן גדול ערמונים קצוצים מקולפים (ניתן להשתמש בערמונים מוכנים בוואקום).
      • 400 מ"ל (כוס) שמנת מתוקה
      • 4 כפות פרמזן מגורד, ועוד 4 כפות לקישוט
      • מלח ופלפל
      • 4 כפות עירית קצוצה לקישוט
      • כף שמן כמהין

      אופן ההכנה

      • 1. מבשלים את תפוחי האדמה המקולפים במים עם מלח, עד שהם מתרככים. מסננים היטב את המים ומרסקים מיד לפירה. אסור שתפוחי האדמה יישארו במים לאחר הבישול.
      • 2. מוסיפים לתפודים, בעודם חמים, את כל שאר המרכיבים, חוץ מהביצים, שאותן יוצקים אחת אחת. המרקם הסופי צריך להיות דומה לפלסטלינה רכה. אם המרקם קשה מדי, יש להוסיף מעט ביצה. אם הוא רך מדי - להוסיף מעט קמח.
      • 3. מרתיחים מים בסיר גדול מאוד. שתי אפשרויות להכין את הניוקי: ממלאים שק זילוף חזק במחית התפודים, ומזלפים ישירות למים הרותחים (נעזרים במספריים לחיתוך הבצק אחרי כל זילוף). אפשרות שנייה: מקמחים משטח ויוצרים עליו גלילי בצק בקוטר 1.5 ס"מ. חותכים לפיסות באורך 2 ס"מ, ומעבירים, בכל פעם כמות קטנה, למים הרותחים.
      • 4. משמנים מגש ומעבירים אליו את הניוקי המוכנים. מזלפים מעט שמן גם על הניוקי המוכנים שהועברו למגש.
      • לרוטב:
      • 1. ממיסים במחבת מעט חמאה. כשהיא מתחילה להשחים, מוסיפים את הניוקי.
      • 2. מוסיפים את הפטריות, מתבלים במלח ופלפל, ומבשלים כדקה על אש גבוהה.
      • 3. מוסיפים את הערמונים קצוצים.
      • 4. מוסיפים 4 כפות מהמים, שבהן הושרו הפטריות היבשות.
      • 5. מוסיפים את השמנת המתוקה ומרתיחים כ-2 דקות, עד שהשמנת מסמיכה.
      • 6. מוסיפים את גבינת הפרמזן, מלח ופלפל לפי הטעם, ומערבבים בעדינות. מעבירים לצלחת, מקשטים בפרמזן ובעירית קצוצה.מזלפים על כל מנה כמה טיפות של שמן כמהין.

      עוד מתכוני פסטה

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -