- 1. מבשלים את תפוחי האדמה המקולפים במים עם מלח, עד שהם מתרככים. מסננים היטב את המים ומרסקים מיד לפירה. אסור שתפוחי האדמה יישארו במים לאחר הבישול.
-
- 2. מוסיפים לתפודים, בעודם חמים, את כל שאר המרכיבים, חוץ מהביצים, שאותן יוצקים אחת אחת. המרקם הסופי צריך להיות דומה לפלסטלינה רכה. אם המרקם קשה מדי, יש להוסיף מעט ביצה. אם הוא רך מדי - להוסיף מעט קמח.
-
- 3. מרתיחים מים בסיר גדול מאוד. שתי אפשרויות להכין את הניוקי: ממלאים שק זילוף חזק במחית התפודים, ומזלפים ישירות למים הרותחים (נעזרים במספריים לחיתוך הבצק אחרי כל זילוף). אפשרות שנייה: מקמחים משטח ויוצרים עליו גלילי בצק בקוטר 1.5 ס"מ. חותכים לפיסות באורך 2 ס"מ, ומעבירים, בכל פעם כמות קטנה, למים הרותחים.
-
- 4. משמנים מגש ומעבירים אליו את הניוקי המוכנים. מזלפים מעט שמן גם על הניוקי המוכנים שהועברו למגש.
-
- לרוטב:
- 1. ממיסים במחבת מעט חמאה. כשהיא מתחילה להשחים, מוסיפים את הניוקי.
-
- 2. מוסיפים את הפטריות, מתבלים במלח ופלפל, ומבשלים כדקה על אש גבוהה.
-
- 3. מוסיפים את הערמונים קצוצים.
-
- 4. מוסיפים 4 כפות מהמים, שבהן הושרו הפטריות היבשות.
-
- 5. מוסיפים את השמנת המתוקה ומרתיחים כ-2 דקות, עד שהשמנת מסמיכה.
-
- 6. מוסיפים את גבינת הפרמזן, מלח ופלפל לפי הטעם, ומערבבים בעדינות. מעבירים לצלחת, מקשטים בפרמזן ובעירית קצוצה.מזלפים על כל מנה כמה טיפות של שמן כמהין.