וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

רביולי אספרגוס וריקוטה

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה!

רביולי אספרגוס וריקוטה. ברני ארדוב
רביולי אספרגוס וריקוטה

מצרכים למתכון

  • 1כמות בצק פסטה
  • 200 גר' גבינת ריקוטה
  • 100 גר' פרמז'ן מגוררת
  • 1 חב' אספרגוס מהסוג הדק
  • כף שמן זית
  • 2 כפות חמאה
  • מלח, פלפל, קורט מוסקט טרי
  • 100 גר' מוצרלה בפאלו חתוכה לפיסות גסות
  • כ-20 עגבניות שרי תמר חצויות לאורכן
  • קליפת לימון מגוררת
  • מלח גס

אופן ההכנה

  • 1. מרתיחים מים עם מלח בסיר גדול וחולטים את האספרגוס דקה או שתיים, לא יותר. מסננים.
  • 2. חותכים את האספרגוס לפיסות באורך 2 ס"מ. משאירים בצד כוס אספרגוס.
  • 3. שמים במעבד מזון את יתרת האספרגוס, הריקוטה, הפרמז'ן, מלח, פלפל ומוסקט. טוחנים למחית חלקה. מעבירים לשקית זילוף.
  • 4. פותחים את הבצק לדפים דקיקים. מברישים מחצית מהדפים בביצה טרופה ומניחים גבעות קטנות מהמילוי.
  • 5. מכסים ביתרת הדפים (הלא מוברשים בביצה) ומהדקים היטב בקצוות.
  • 6. חותכים מסביב למילוי בעזרת גלגלת, סכין, חותכן או שנעזרים בתבנית להכנת רביולי, כמו זו שבתמונה. במקרה כזה, שמים כמות נדיבה של קמח בתבנית, מניחים דף פסטה ומברישים. יוצקים לשקעים מעט מהמילוי ומכסים בדף פסטה נוסף. מהדקים ובעזרת מערוך, חתוכים בשוליים.
  • 7. מרתיחים מים עם מלח ומבשלים את הרביולי 5-6 דקות.
  • 8. בינתיים, ממיסים חמאה ושמן זית במחבת ומקפיצים את חצאי העגבניות. מוסיפים את כוס האספרגוס שהשארנו בצד ומטגנים קלות. מוסיפים למחבת את הרביולי. מוסיפים קליפת לימון מגוררת, מקפיצים מעט ומעבירים לצלחות הגשה.
  • 9. מניחים כמה פיסות, קרועות ביד, של מוצרלה בפאלו וזורים למעלה מלח גס.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully