- 1. מרתיחים מים עם מלח בסיר גדול וחולטים את האספרגוס דקה או שתיים, לא יותר. מסננים.
-
- 2. חותכים את האספרגוס לפיסות באורך 2 ס"מ. משאירים בצד כוס אספרגוס.
-
- 3. שמים במעבד מזון את יתרת האספרגוס, הריקוטה, הפרמז'ן, מלח, פלפל ומוסקט. טוחנים למחית חלקה. מעבירים לשקית זילוף.
-
- 4. פותחים את הבצק לדפים דקיקים. מברישים מחצית מהדפים בביצה טרופה ומניחים גבעות קטנות מהמילוי.
-
- 5. מכסים ביתרת הדפים (הלא מוברשים בביצה) ומהדקים היטב בקצוות.
-
- 6. חותכים מסביב למילוי בעזרת גלגלת, סכין, חותכן או שנעזרים בתבנית להכנת רביולי, כמו זו שבתמונה. במקרה כזה, שמים כמות נדיבה של קמח בתבנית, מניחים דף פסטה ומברישים. יוצקים לשקעים מעט מהמילוי ומכסים בדף פסטה נוסף. מהדקים ובעזרת מערוך, חתוכים בשוליים.
-
- 7. מרתיחים מים עם מלח ומבשלים את הרביולי 5-6 דקות.
-
- 8. בינתיים, ממיסים חמאה ושמן זית במחבת ומקפיצים את חצאי העגבניות. מוסיפים את כוס האספרגוס שהשארנו בצד ומטגנים קלות. מוסיפים למחבת את הרביולי. מוסיפים קליפת לימון מגוררת, מקפיצים מעט ומעבירים לצלחות הגשה.
-
- 9. מניחים כמה פיסות, קרועות ביד, של מוצרלה בפאלו וזורים למעלה מלח גס.