וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

רביולי של זנב שור בתמצית יין

יקבי רמת הגולן ביקשו מהשף אביב משה לספק להם מתכון מיוחד שיתאים במיוחד ליין האדום שלהם. התוצאה? פשוט מופלאה: רביולי זנב שור ביין אדום, בתוספת פולי אדממה.

מתכון מאת: מערכת וואלה

רביולי זנב שור ויין אדום. דניאל לילה,
רביולי זנב שור ויין אדום/דניאל לילה

מצרכים למתכון

  • בצק לרביולי:
  • 100 גרם קמח לבן
  • 100 גרם קמח דורום
  • 10 חלמונים
  • 2 גרם מלח
  • למילוי:
  • 350 גרם בשר זנב שור
  • 4 גזרים
  • 4 בצלים
  • 2 כרישה
  • 2 סלרי אמריקאי
  • ציר ירקות (מים למי שאין)
  • פלפל אנגלי
  • עלי דפנה
  • 4 שיני שום
  • לרוטב:
  • 2 כפות בצל סגול קצוץ
  • 2 גבעולי טימין
  • 3 גרגירים פלפל אנגלי
  • 1 כף סוכר
  • 2 גרם מלח
  • 2 בקבוק יין אדום
  • 100 גרם חמאה
  • לקרם שורשים:
  • 5 שורש סלרי
  • 5 שורש פטרוזיליה
  • שמנת
  • חופן טימין

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הרביולי: לערבב את כל החומרים עד לקבלת גוש בצק, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לקירור של שעה לפחות.
  • 2. לאחר מכן פותחים את הבצק במכונת פסטה לעובי של 3 מ"מ (דרגה 3) – קורצים בעזרת קורצן עגול בקוטר של 8 ס"מ.
  • 3. מכינים את המילוי: מטגנים את הירקות שורש עד להשחמה, מוסיפים את הזנב שור עד לסגירת הבשר, מוסיפים ציר ירקות פלפל אנגלי, עלי דפנה ושום.
  • 4. מבשלים בערך 3-4 שעות עד שהבשר מתפרק מהעצם, לאחר מכן מפרקים את הזנב שור, קוצצים את הירקות וממלאים את הרביולי. סוגרים את הבצק בצורת חצי ירח.
  • 5. מכינים את הרוטב: מצמצמים את כל חומרי הרוטב, פרט לחמאה עד לקבלת סירופ, מסננים את הרוטב ועל אש נמוכה מוסיפים חמאה לסגירת הרוטב.
  • 5. מבשלים את הרביולי במים 3-4 דקות במים רותחים.
  • 6. מכינים את הקרם: מבשלים את חומרי הקרם עד לריכוך וטוחנים.
  • 7. לקישוט המנה – חופן אדממה מקולפת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully