קדירת זנב שור בבירת גינס
זנב שור הוא נתח שדורש המון זמן בישול, אבל זה משתלם. מתכון של השף אלן טלמור מ"מולי בלומ'ס", מתוך הספר "קדרות חורף", בסדרת "פינת אוכל" של על השולחן.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-10-8 מנות:
- 2 ק"ג זנב שור חתוך לפיסות בגודל 4 ס"מ
- 1/4 כוס שמן
- 2 בצלים גדולים חתוכים לרבעים
- 4 גזרים חתוכים לרבעים
- 1 שורש סלרי חתוך לרבעים
- 500 גרם עדשים חומות שטופות
- 3 כפות סוכר חום
- 1 ליטר בירה כהה
- 4 תפוחי אדמה קלופים
- 2 עלי דפנה
- 4 גבעולי תימין
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה
- 1. מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים את הבשר מכל הצדדים לסגירה. מוציאים מהסיר.
- 2. מוסיפים לסיר ירקות שורש ומטגנים כמה דקות לריכוך. מוסיפים עדשים וסוכר חום, ומטגנים כ-2 דקות עד להמסת הסוכר (לא ליצור קרמל).
- 3. מוסיפים בירה, תפוחי אדמה, עשבי תיבול ותבלינים. מחזירים את הבשר, מרתיחים ומבשלים כ-20 דקות על להבה נמוכה.
- 4. מחממים תנור ל-120 מעלות.
- 5. מעבירים את התבשיל לכלי חרס עם מכסה או לכל סיר כבד. מכניסים לתנור למשך 5 שעות לפחות ועד לילה שלם.
- 6. מגישים עם אורז לבן, חיטה מבושלת או כוסמת.