מתכונים חמים

פאי גינס

נקרא באנגלית STEAK AND GUINNESS PIE, פאי אירי מסורתי עם בקר ואווז מעושן, מוגש עם סלט עלעלים וצ'יפס. מתכון של השף צחי בוקששתר, יועץ קולינרי של ה'טמפל בר'

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • למתקדמים

פאי גינס של הטמפל בר

מחשבון המרות

מצרכים

  • 1 ק"ג בשר צלי
  • 100 גרם אווז מעושן
  • מעט שמן
  • 3 כפות קמח
  • 1 כף דבש
  • 1 כף צימוקים
  • 6 בצלים בינוניים קצוצים גס
  • פיינט של גינס – כמעט חצי ליטר
  • חידוש ישראלי: מלח ופלפל שחור לטעם
  • אפשר: ½ כוס כרוב לבן קצוץ דק
  • ½ ק"ג בצק פאי או בצק עלים מוכן
  • ביצה טרופה להברשה
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. חותכים את הבשר וחזה האווז לקוביות קטנות. מקמחים ומטגנים בשמן על אש גדולה לצבע שחום.
  • 2. מוציאים את הבשר ומטגנים בשמן את הבצל. מוסיפים בחזרה את הבשר המלח, הפלפל והדבש. מערבבים ויוצקים שליש מכמות הגינס. מרתיחים, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה, לפחות שעתיים. באמצע הבישול מוסיפים את הכרוב. מדי פעם מערבבים ובהדרגה מוסיפים את שאר הגינס. אפשר גם לאפות בתנור בחום º160.
  • 3. בוחרים תבניות פאי אישיות או תבנית פאי אחת גדולה. מחלקים לשני חלקים את הבצק, מרדדים חלק אחד ומרפדים בו את תבנית / תבניות הפאי. אופים "עיוור", כלומר עם נייר אפיה ושעועית שתכביד על הבצק. מרדדים את החלק השני כמכסה.
  • 4. כשהמלית מוכנה, מניחים לה להתקרר מעט וממלאים. מכסים במכסה. רצוי לקשט את המכסה בפיסות בצק וגם לחורר חור קטן במרכז בעזרת תפוחן. מברישים בביצה טרופה ואופים בתנור חם, בערך 10 דקות.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully