פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      ליגוויני בחמאת לימון וארטישוק

      השף מישלב מסאלחה, שף מסעדות רפאלו האיטלקיות מכין פסטה בחמאת לימון, עגבניות מיובשות ארטישוק וצנוברים

      2 מדרגים / 3.52 כוכבים

      פסטה עם עגבניות מיובשות בחמאת לימון (מערכת וואלה! NEWS , אלון מסיקה)
      פסטה עם עגבניות מיובשות בחמאת לימון (מערכת וואלה! NEWS , אלון מסיקה)

      מצרכים

      • כמות: עבור 4-5 סועדים
      • מצרכים:
      • 1 קופסת פסטה דקה (ספגטי, לינגווני)
      • 300 גרם ארטישוק א-לה רומנה מסונן וחתוך לשמיניות
      • 7-8 שיני שום כתושות
      • 2 כפות שמן זית
      • 1/2 כוס יין לבן
      • 8-10 יחידות עגבניות מיובשות
      • פרח ברוקולי מפורק לפרחים קטנים
      • 1/2 כוס מיץ לימון
      • גרדה מלימון גדול
      • 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות (מומלץ חמאה צהובה)
      • 1 כפית פלפל שחור גרוס
      • 1/2 כוס צנוברים קלויים על מחבת
      • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
      • פרמזן להגשה לפי הטעם

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים במחבת גדולה שמן זית וצורבים את השום הכתוש והארטישוק עד להזהבה.
      • 2. יוצקים למחבת את היין ומצמצמים אותו מספר דקות.
      • 3. מוסיפים את העגבניות המיובשות ופרחי הברוקולי ומבשלים 3-4 דקות נוספות.
      • 4. יוצקים את מיץ הלימון, מוסיפים את גרדת הלימון והפלפל הגרוס ומביאים לרתיחה.
      • 5. ברגע שהנוזל רותח מוסיפים את קוביות החמאה עד שמתקבל רוטב סמיך.
      • 6. במקביל מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן בסיר עם מים רותחים ומעט מלח. מסננים ומוסיפים את הפסטה המוכנה לרוטב הלימון ומערבבים היטב.
      • 7. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה והצנוברים הקלויים ומערבבים.
      • 8. מחלקים מהפסטה לצלחות הגשה, ומקשטים בפרמזן.

      עוד מתכוני פסטה

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -