וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ליגוויני בחמאת לימון וארטישוק

השף מישלב מסאלחה, שף מסעדות רפאלו האיטלקיות מכין פסטה בחמאת לימון, עגבניות מיובשות ארטישוק וצנוברים

מתכון מאת: מישלב מסאלחה, מערכת וואלה

פסטה עם עגבניות מיובשות בחמאת לימון. אלון מסיקה, מערכת וואלה! NEWS
פסטה עם עגבניות מיובשות בחמאת לימון/אלון מסיקה

מצרכים למתכון

  • כמות: עבור 4-5 סועדים
  • מצרכים:
  • 1 קופסת פסטה דקה (ספגטי, לינגווני)
  • 300 גרם ארטישוק א-לה רומנה מסונן וחתוך לשמיניות
  • 7-8 שיני שום כתושות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 8-10 יחידות עגבניות מיובשות
  • פרח ברוקולי מפורק לפרחים קטנים
  • 1/2 כוס מיץ לימון
  • גרדה מלימון גדול
  • 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות (מומלץ חמאה צהובה)
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס צנוברים קלויים על מחבת
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • פרמזן להגשה לפי הטעם

אופן ההכנה

  • 1. מחממים במחבת גדולה שמן זית וצורבים את השום הכתוש והארטישוק עד להזהבה.
  • 2. יוצקים למחבת את היין ומצמצמים אותו מספר דקות.
  • 3. מוסיפים את העגבניות המיובשות ופרחי הברוקולי ומבשלים 3-4 דקות נוספות.
  • 4. יוצקים את מיץ הלימון, מוסיפים את גרדת הלימון והפלפל הגרוס ומביאים לרתיחה.
  • 5. ברגע שהנוזל רותח מוסיפים את קוביות החמאה עד שמתקבל רוטב סמיך.
  • 6. במקביל מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן בסיר עם מים רותחים ומעט מלח. מסננים ומוסיפים את הפסטה המוכנה לרוטב הלימון ומערבבים היטב.
  • 7. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה והצנוברים הקלויים ומערבבים.
  • 8. מחלקים מהפסטה לצלחות הגשה, ומקשטים בפרמזן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully