ליגוויני בחמאת לימון וארטישוק
השף מישלב מסאלחה, שף מסעדות רפאלו האיטלקיות מכין פסטה בחמאת לימון, עגבניות מיובשות ארטישוק וצנוברים
מצרכים
- כמות: עבור 4-5 סועדים
- מצרכים:
- 1 קופסת פסטה דקה (ספגטי, לינגווני)
- 300 גרם ארטישוק א-לה רומנה מסונן וחתוך לשמיניות
- 7-8 שיני שום כתושות
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כוס יין לבן
- 8-10 יחידות עגבניות מיובשות
- פרח ברוקולי מפורק לפרחים קטנים
- 1/2 כוס מיץ לימון
- גרדה מלימון גדול
- 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות (מומלץ חמאה צהובה)
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כוס צנוברים קלויים על מחבת
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- פרמזן להגשה לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. מחממים במחבת גדולה שמן זית וצורבים את השום הכתוש והארטישוק עד להזהבה.
- 2. יוצקים למחבת את היין ומצמצמים אותו מספר דקות.
- 3. מוסיפים את העגבניות המיובשות ופרחי הברוקולי ומבשלים 3-4 דקות נוספות.
- 4. יוצקים את מיץ הלימון, מוסיפים את גרדת הלימון והפלפל הגרוס ומביאים לרתיחה.
- 5. ברגע שהנוזל רותח מוסיפים את קוביות החמאה עד שמתקבל רוטב סמיך.
- 6. במקביל מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן בסיר עם מים רותחים ומעט מלח. מסננים ומוסיפים את הפסטה המוכנה לרוטב הלימון ומערבבים היטב.
- 7. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה והצנוברים הקלויים ומערבבים.
- 8. מחלקים מהפסטה לצלחות הגשה, ומקשטים בפרמזן.