ניוקי ריקוטה ותרד
ניוקי רכים, נימוחים, העשויים יחד עם תרד חלוט וגבינת ריקוטה נהדרת. אסף גרניט, השף המהולל של מסעדת "מחניודה" מירושלים מכין לכם ארוחה שלא תשכחו במהרה.
מחשבון המרות
- ל-3 מנות:
- 4 תפוחי אדמה אפויים עם הקליפה
- 200 גרם גבינת ריקוטה
- 1 חבילת תרד חלוט וסחוט
- עלים מ-2 ענפי בזיליקום
- מעט עלי פטרוזיליה
- 1 ביצה
- 3 כפות קמח
- לרוטב:
- שמן זית
- 1 בצל קצוץ
- 20 עגבניות שרי
- 1 שן שום קצוצה
- מלח
- פלפל שחור
- 1 כף ערק
- מיץ מ-1/4 לימון
- לטיגון:
- 70 גרם חמאה
- פנקו
- 1. קולפים את תפוחי האדמה, אופים מספר דקות נוספות בתנור ומועכים בקערה. מוסיפים כ-160 גרם מגבינת הריקוטה.
- 2. קוצצים את התרד, הבזיליקום והפטרוזיליה גס ומוסיפים לתערובת. מוסיפים ביצה וקמח ומערבבים לעיסה.
- 3. מכינים את הרוטב: מחממים מעט שמן זית ומטגנים בצל ועגבניות שרי על אש גבוהה. מוסיפים מעט שמן זית מעל ומבשלים מספר דקות. מוסיפים למחבת שום, מכסים.
- 4. במקביל, מתבלים את תערובת תפוחי האדמה במלח, פלפל שחור מערבבים. מוסיפים מעט קמח ומערבבים עד להתגבשות העיסה.
- 5. מוסיפים לתערובת העגבניות ערק ומאדים לתוך הרוטב.
- 6. מעבירים את תערובת תפוחי האדמה למקרר למספר דקות.
- 7. מסירים את העגבניות מהאש ומעבירים לכלי גבוה. מוסיפים מלח, פלפל שחור, שמן זית, מיץ לימון וטוחנים. מניחים את הרוטב בצד.
- 8. מטגנים את הניוקי: ממיסים חמאה במחבת ובינתיים מכינים ניוקי גדולים. טובלים בתערובת פנקו לציפוי.
- 9. מעבירים את הניוקי למחבת ומטגנים מספר דקות עד להזהבה.
- 10. הגשה: מעבירים את רוטב העגבניות לצלחת ומעל מניחים את הניוקי. מפוררים סביב את שאר הריקוטה, ומוזגים מעט שמן זית.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה