- 1. קולפים את תפוחי האדמה, אופים מספר דקות נוספות בתנור ומועכים בקערה. מוסיפים כ-160 גרם מגבינת הריקוטה.
-
- 2. קוצצים את התרד, הבזיליקום והפטרוזיליה גס ומוסיפים לתערובת. מוסיפים ביצה וקמח ומערבבים לעיסה.
-
- 3. מכינים את הרוטב: מחממים מעט שמן זית ומטגנים בצל ועגבניות שרי על אש גבוהה. מוסיפים מעט שמן זית מעל ומבשלים מספר דקות. מוסיפים למחבת שום, מכסים.
-
- 4. במקביל, מתבלים את תערובת תפוחי האדמה במלח, פלפל שחור מערבבים. מוסיפים מעט קמח ומערבבים עד להתגבשות העיסה.
-
- 5. מוסיפים לתערובת העגבניות ערק ומאדים לתוך הרוטב.
-
- 6. מעבירים את תערובת תפוחי האדמה למקרר למספר דקות.
-
- 7. מסירים את העגבניות מהאש ומעבירים לכלי גבוה. מוסיפים מלח, פלפל שחור, שמן זית, מיץ לימון וטוחנים. מניחים את הרוטב בצד.
-
- 8. מטגנים את הניוקי: ממיסים חמאה במחבת ובינתיים מכינים ניוקי גדולים. טובלים בתערובת פנקו לציפוי.
-
- 9. מעבירים את הניוקי למחבת ומטגנים מספר דקות עד להזהבה.
-
- 10. הגשה: מעבירים את רוטב העגבניות לצלחת ומעל מניחים את הניוקי. מפוררים סביב את שאר הריקוטה, ומוזגים מעט שמן זית.