מתכונים חמים

ניוקי ריקוטה ותרד

ניוקי רכים, נימוחים, העשויים יחד עם תרד חלוט וגבינת ריקוטה נהדרת. אסף גרניט, השף המהולל של מסעדת "מחניודה" מירושלים מכין לכם ארוחה שלא תשכחו במהרה.

מתכון מאת: אסף גרניט, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-3 מנות:
  • 4 תפוחי אדמה אפויים עם הקליפה
  • 200 גרם גבינת ריקוטה
  • 1 חבילת תרד חלוט וסחוט
  • עלים מ-2 ענפי בזיליקום
  • מעט עלי פטרוזיליה
  • 1 ביצה
  • 3 כפות קמח
  • לרוטב:
  • שמן זית
  • 1 בצל קצוץ
  • 20 עגבניות שרי
  • 1 שן שום קצוצה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 כף ערק
  • מיץ מ-1/4 לימון
  • לטיגון:
  • 70 גרם חמאה
  • פנקו
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. קולפים את תפוחי האדמה, אופים מספר דקות נוספות בתנור ומועכים בקערה. מוסיפים כ-160 גרם מגבינת הריקוטה.
  • 2. קוצצים את התרד, הבזיליקום והפטרוזיליה גס ומוסיפים לתערובת. מוסיפים ביצה וקמח ומערבבים לעיסה.
  • 3. מכינים את הרוטב: מחממים מעט שמן זית ומטגנים בצל ועגבניות שרי על אש גבוהה. מוסיפים מעט שמן זית מעל ומבשלים מספר דקות. מוסיפים למחבת שום, מכסים.
  • 4. במקביל, מתבלים את תערובת תפוחי האדמה במלח, פלפל שחור מערבבים. מוסיפים מעט קמח ומערבבים עד להתגבשות העיסה.
  • 5. מוסיפים לתערובת העגבניות ערק ומאדים לתוך הרוטב.
  • 6. מעבירים את תערובת תפוחי האדמה למקרר למספר דקות.
  • 7. מסירים את העגבניות מהאש ומעבירים לכלי גבוה. מוסיפים מלח, פלפל שחור, שמן זית, מיץ לימון וטוחנים. מניחים את הרוטב בצד.
  • 8. מטגנים את הניוקי: ממיסים חמאה במחבת ובינתיים מכינים ניוקי גדולים. טובלים בתערובת פנקו לציפוי.
  • 9. מעבירים את הניוקי למחבת ומטגנים מספר דקות עד להזהבה.
  • 10. הגשה: מעבירים את רוטב העגבניות לצלחת ומעל מניחים את הניוקי. מפוררים סביב את שאר הריקוטה, ומוזגים מעט שמן זית.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully