- 1. אופים בתנור או במיקרו את תפוחי האדמה והבטטה בקליפתם עד ריכוך.
-
- 2. קולפים בעודם חמים.
-
- 3. מגררים על פומפיה דקה ומועכים למחית שדומה לקרם חלק.
-
- 4. מוסיפים חמאה, ותבלינים ומקפלים לתוך המחית.
-
- 5. מוסיפים קמח בתנועות קיפול ובעזרת האצבעות מעבדים לתערובת אחידה, עד שמתקבל בצק חלק ורך שאינו נדבק. אם הבצק דביק מוסיפים מעט קמח (עם דגש על מעט).
-
- 6. מקמחים בנדיבות משטח עבודה, מחלקים את הבצק לחלקים שיהיה נח לעבוד איתם, ויוצרים מכל חלק נחש ארוך בקוטר ½ 1 ס"מ בערך.
-
- 7. בעזרת סכין דקה, חותכים באלכסון במרחקים של 2 ס"מ.
-
- 8. מעבירים למים הרותחים עד שהניוקי צפים, בין דקה אחת לשתיים, לא יותר.
-
- 9. בינתיים ממיסים את החמאה במחבת ומוסיפים כף מים.
-
- 10. מוציאים בעזרת מסננת את הניוקי מהמים ומעבירים למחבת עם החמאה. משחימים יפה מכל הצדדים. (דקה או שתיים)
-
- 11. מוסיפים תבלינים ושמנת מתוקה ומזיזים את המחבת בעדינות כדי שכל הניוקי יצופו בשמנת. לא לערבב עם כף כי הניוקי יתפרקו.
-
- 12. מעבירים לצלחת הגשה וזורים פרמזן ועירית קצוצה.
-
-
- גיוונים:
- אפשר להוסיף עגבניות שרי חצויות ואורגנו טרי או כף פסטו ולוותר על העירית.
- אפשר להוסיף 50 גר' רוקפור מפוררת ועלי תרד טריים קצוצים. מוותרים על העירית.