וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ניוקי תפוחי אדמה ובטטה בחמאה ופרמז'ן

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה

הכנת ניוקי מטוגן. דנה מלמד
הכנת ניוקי מטוגן

מצרכים למתכון

  • חומרים לניוקי:
  • 3 תפוחי אדמה בינוניים
  • 1 בטטה קטנה
  • ¼ 1 –1 כוסות קמח
  • כף חמאה רכה
  • ½ כפית מלח
  • קורט אגוז מוסקט טרי מגורר
  • סיר עם מי מלח רותחים
  • לרוטב:
  • 50 גר' חמאה
  • כף מים
  • חופן עירית
  • 1/3 כוס שמנת מתוקה
  • פלפל שחור גרוס
  • פרמז'ן מגוררת

אופן ההכנה

  • 1. אופים בתנור או במיקרו את תפוחי האדמה והבטטה בקליפתם עד ריכוך.
  • 2. קולפים בעודם חמים.
  • 3. מגררים על פומפיה דקה ומועכים למחית שדומה לקרם חלק.
  • 4. מוסיפים חמאה, ותבלינים ומקפלים לתוך המחית.
  • 5. מוסיפים קמח בתנועות קיפול ובעזרת האצבעות מעבדים לתערובת אחידה, עד שמתקבל בצק חלק ורך שאינו נדבק. אם הבצק דביק מוסיפים מעט קמח (עם דגש על מעט).
  • 6. מקמחים בנדיבות משטח עבודה, מחלקים את הבצק לחלקים שיהיה נח לעבוד איתם, ויוצרים מכל חלק נחש ארוך בקוטר ½ 1 ס"מ בערך.
  • 7. בעזרת סכין דקה, חותכים באלכסון במרחקים של 2 ס"מ.
  • 8. מעבירים למים הרותחים עד שהניוקי צפים, בין דקה אחת לשתיים, לא יותר.
  • 9. בינתיים ממיסים את החמאה במחבת ומוסיפים כף מים.
  • 10. מוציאים בעזרת מסננת את הניוקי מהמים ומעבירים למחבת עם החמאה. משחימים יפה מכל הצדדים. (דקה או שתיים)
  • 11. מוסיפים תבלינים ושמנת מתוקה ומזיזים את המחבת בעדינות כדי שכל הניוקי יצופו בשמנת. לא לערבב עם כף כי הניוקי יתפרקו.
  • 12. מעבירים לצלחת הגשה וזורים פרמזן ועירית קצוצה.
  • גיוונים:
  • • אפשר להוסיף עגבניות שרי חצויות ואורגנו טרי או כף פסטו ולוותר על העירית.
  • • אפשר להוסיף 50 גר' רוקפור מפוררת ועלי תרד טריים קצוצים. מוותרים על העירית.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully