פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      לזניה צמחונית עם גבינת עזים

      קישואים, בזיל, תרד, עגבניות, וכמובן- גבינות פורמעז וקשקבל. עם כל אלו, באמת שהלזניה הזו לא צריכה שום בשר. מתכון של "אגודת הנוקדים בישראל".

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      לזניה פרימוורה של קמפלינו (אפיק גבאי)
      לזניה פרימוורה של קמפלינו (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • ל-8-6 מנות:
      • 1 חבילת דפי לזניה
      • 2 קישואים פרוסים לטבעות
      • 6 עגבניות בינוניות חצויות
      • 1 כף שמן זית
      • 1 קופסא של רוטב עגבניות לבישול (400 גרם)
      • 250 גרם עלי תרד טריים
      • 1 כוס בזיליקום
      • 2 כפיות עלי אורגנו טריים (1 כפית אורגנו יבש)
      • 2 גלילים גבינת פרומעז פרוסים לפרוסות בעובי חצי ס"מ
      • 100 גרם גבינת קשקבל
      • מלח, פלפל שחור

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור לחום גבוה (220 מעלות). מרפדים תבנית אפייה בנייר לאפייה ומניחים מעל עגבניות חצויות. זורים על כל עגבניה מלח ופלפל, יוצקים מעט שמן זית וצולים בתנור למשך 30 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים.
      • 2. מחממים מחבת עם שמן זית. מטגנים את פרוסות הקישואים כ-2 דקות מכל צד עד שמזהיבים. מסירים מהאש ושומרים בצד.
      • 3. מרפדים תבנית אפייה מלבנית (32 על 26 ס"מ) בנייר לאפייה. מסדרים בתחתית התבנית את דפי הלזניה.
      • 4. מורחים את דפי הלזניה בשליש מכמות רוטב העגבניות. מסדרים מעל פרוסות של עגבניות, בזיליקום, פרוסות של קישואים, עלי תרד, עיגולי פרומעז ואורגנו. מתבלים במלח ופלפל. מניחים מעל שכבה אחרונה של דפי לזניה, מורחים ברוטב עגבניות, מפזרים עלי אורגנו וגבינת קשקבל מגוררת בפומפיה.
      • 5. מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים את הלזניה בתנור אפייה שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) כ-40 דקות.
      • 6. לפני ההגשה מוציאים את נייר הכסף ואופים עוד כ-10 דקות עד שהגבינה מזהיבה.

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות