- 1. מחממים תנור לחום גבוה (220 מעלות). מרפדים תבנית אפייה בנייר לאפייה ומניחים מעל עגבניות חצויות. זורים על כל עגבניה מלח ופלפל, יוצקים מעט שמן זית וצולים בתנור למשך 30 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים.
-
- 2. מחממים מחבת עם שמן זית. מטגנים את פרוסות הקישואים כ-2 דקות מכל צד עד שמזהיבים. מסירים מהאש ושומרים בצד.
-
- 3. מרפדים תבנית אפייה מלבנית (32 על 26 ס"מ) בנייר לאפייה. מסדרים בתחתית התבנית את דפי הלזניה.
-
- 4. מורחים את דפי הלזניה בשליש מכמות רוטב העגבניות. מסדרים מעל פרוסות של עגבניות, בזיליקום, פרוסות של קישואים, עלי תרד, עיגולי פרומעז ואורגנו. מתבלים במלח ופלפל. מניחים מעל שכבה אחרונה של דפי לזניה, מורחים ברוטב עגבניות, מפזרים עלי אורגנו וגבינת קשקבל מגוררת בפומפיה.
-
- 5. מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים את הלזניה בתנור אפייה שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) כ-40 דקות.
-
- 6. לפני ההגשה מוציאים את נייר הכסף ואופים עוד כ-10 דקות עד שהגבינה מזהיבה.