- 1. מכינים רוטב עגבניות: מחממים מעט את שמן הזית, מוסיפים את העגבניות ומועכים קלות בעזרת כף עץ. כשמתחילם לצאת נוזלים, טוחנים את העגבניות בעזרת בלנד ידני. מתבלים במלח ופלפל, מביאים לרתיחה, מסירים מהאש ומסננים.
-
- 2. מחזירים את הרוטב המסונן לסיר, מוסיפים שמנת מתוקה, טועמים, מתקנים תיבול ומבשלים על להבה נמוכה עשר דקות.
-
- 3. מכינים רוטב בשאמל: ממיסים את החמאה, מסירים מהאש ומוסיפים את הקמח. בוחשים היטב ומחזירים לאש נמוכה. מוסיפים את החלב ולא מפסיקים לבחוש עד קבלת רוטב חלק. מוסיפים את הקשקבל ומתבלים. מערבבים עד שהקשקבל נמסה ומסירים מהאש.
-
- 4. מחממים תנור ל-180 מעלות ובינתיים מכינים את תערובת הגבינה: מערבבים את הריקוטה עם הפרמזן, הקשקבל והעשבים שבחרתם.
-
- 5. מרכיבים את הלזניה: משמנים את התבנית בשמן זית ויוצקים מעט רוטב עגבניות. עורכים שכבה אחידה של עלי לזניה ומעל יוצקים שכבת בשאמל. מוסיפים עוד שכבת עלי לזניה ומעליה שכבה של רוטב עגבניות. כך ממשיכים עד שנגמרים החומרים. אין חשיבות לסדר המרכיבים, רק חשוב להקפיד שכל שכבת עלי לזניה תהיה מצופה ברוטב.
-
- 6. על שכבת הרוטב האחרונה מפזרים פרמזן בנדיבות. אפשר בהחלט להוסיף פרמזן גם בין השכבות.
-
- 7. אופים כ- 40 דקות, עד שהלזניה זהובה והבית מתמלא בריח מגרה בטירוף.
-
- גיוונים: אפשר להוסיף בין השכבות כל מה שאוהבים: חצילים מטוגנים, פטריות, עגבניות מיובשות ועוד. אפשר להוסיף עשבים או לא לשים בכלל וכמו כן, להשתמש בכל גבינה שאוהבים כמו עיזים, פקורינו, פטה וכו'.