פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      לזניה קלאסית

      במתכון הזה השתמשתי בעלי לזניה טריים שהכנתי לבד. אם יש מכונה אז אני ממליצה בחום. אם לא, גם עלי לזניה מוכנים מהסופר יעשו את העבודה. הפורמט האלגנטי שאתם רואים בתמונה, הוא בהשראת המטבח שבו אני עובדת. זו בהחלט רק הצעת הגשה

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      לזניה (דנה מלמד)
      לזניה (דנה מלמד)

      מצרכים

      • 400 גר' עלי לזניה (טריים או קנויים)
      • לרוטב עגבניות:
      • 500 גר' עגבנית שרי תמר בשלות
      • 1/3 כוס שמן זית
      • 2 שיני שום כתושות
      • 2 כפות רסק עגבניות
      • 100 מ"ל שמנת מתוקה
      • מלח
      • פלפל שחור
      • לתערובת גבינות:
      • 200 גר' גבינת ריקוטה יבשה (מומלץ של באפלו)
      • 100 גר' פרמזן מגוררת
      • 50 גר' קשקבל מגוררת
      • חופן נדיב של עלי רוקט קצוצים (או אורגנו טרי או בזיליקום)
      • לבשאמל:
      • 3 כפות חמאה
      • 3 כפות קמח
      • 2 כוסות חלב
      • 100 גר' קשקבל מגוררת
      • קורט מוסקט טרי מגורר

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים רוטב עגבניות: מחממים מעט את שמן הזית, מוסיפים את העגבניות ומועכים קלות בעזרת כף עץ. כשמתחילם לצאת נוזלים, טוחנים את העגבניות בעזרת בלנד ידני. מתבלים במלח ופלפל, מביאים לרתיחה, מסירים מהאש ומסננים.
      • 2. מחזירים את הרוטב המסונן לסיר, מוסיפים שמנת מתוקה, טועמים, מתקנים תיבול ומבשלים על להבה נמוכה עשר דקות.
      • 3. מכינים רוטב בשאמל: ממיסים את החמאה, מסירים מהאש ומוסיפים את הקמח. בוחשים היטב ומחזירים לאש נמוכה. מוסיפים את החלב ולא מפסיקים לבחוש עד קבלת רוטב חלק. מוסיפים את הקשקבל ומתבלים. מערבבים עד שהקשקבל נמסה ומסירים מהאש.
      • 4. מחממים תנור ל-180 מעלות ובינתיים מכינים את תערובת הגבינה: מערבבים את הריקוטה עם הפרמזן, הקשקבל והעשבים שבחרתם.
      • 5. מרכיבים את הלזניה: משמנים את התבנית בשמן זית ויוצקים מעט רוטב עגבניות. עורכים שכבה אחידה של עלי לזניה ומעל יוצקים שכבת בשאמל. מוסיפים עוד שכבת עלי לזניה ומעליה שכבה של רוטב עגבניות. כך ממשיכים עד שנגמרים החומרים. אין חשיבות לסדר המרכיבים, רק חשוב להקפיד שכל שכבת עלי לזניה תהיה מצופה ברוטב.
      • 6. על שכבת הרוטב האחרונה מפזרים פרמזן בנדיבות. אפשר בהחלט להוסיף פרמזן גם בין השכבות.
      • 7. אופים כ- 40 דקות, עד שהלזניה זהובה והבית מתמלא בריח מגרה בטירוף.
      • גיוונים: אפשר להוסיף בין השכבות כל מה שאוהבים: חצילים מטוגנים, פטריות, עגבניות מיובשות ועוד. אפשר להוסיף עשבים או לא לשים בכלל וכמו כן, להשתמש בכל גבינה שאוהבים כמו עיזים, פקורינו, פטה וכו'.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -