פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      לזניית בטטה

      לזניה מושחתת ונפלאה. חובה להיצמד למתכון במדויק! לא להחליף שמנת בחלב ולא לקצץ בכמות השום. הרכב החומרים המדויק הזה אחראי על הטעם-גן-עדן.

      22 מדרגים / 3.2 כוכבים

      לזניה בטטה ( סמר ולטר ) (מערכת וואלה! NEWS)
      לזניה בטטה ( סמר ולטר ) (מערכת וואלה! NEWS)

      מצרכים

      • עלי לזניה לפי הצורך
      • 6-8 בטטות בינוניות
      • 2 כפות שמן זית
      • 2 בצלים גדולים
      • 1 ראש שום (10-12 שיניים)
      • 2 מכלי שמנת לבישול 15% שומן
      • 1 קופסה גדולה (800 גרם) עגבניות מקולפות חתוכות לקוביות, או 8-10 עגבניות, אפשר שיהיו רכות
      • 200 גרם גבינה צהובה מגוררת- פרמזן/מוצרלה/קשקבל או אחרת
      • צרור עלי בזיליקום טריים שלמים (לא קצוצים), מופרדים מהגבעולים
      • 1 כפית מלח
      • 1/2 כפית פלפל שחור
      • * תבנית מלבנית גדולה (שמכילה בנוחות 3-3.5 עלי לזניה בתחתית).

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את הבטטות: קולפים אותן, שמים בסיר בינוני ומכסים במים. מבשלים רק עד שהן רכות אך לא מתפרקות. מצננים קצת וחותכים לפרוסות לאורך.
      • 2. מכינים את הרוטב: מחממים את השמן במחבת גדולה מאוד או בסיר בינוני. קולפים את הבצל, חותכים לקוביות ומוסיפים לשמן. מטגנים עד שהבצל רך וזהוב. קולפים את השום, חותכים כל שן ל-2 או ל-4 ומוסיפים לבצל. מטגנים תוך ערבוב 2-3 דקות, נזהרים שלא יישרף.
      • 3. מוסיפים למחבת את השמנת לבישול (2 המכלים). מבשלים כמה דקות תוך ערבוב עד שהשמנת מצטמצמת קצת. אם משתמשים בעגבניות טריות, חותכים אותן לקוביות. מוסיפים לסיר את העגבניות ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל, מערבבים, מסירים מהאש ומצננים קצת. בשלב זה רצוי מאוד לטחון את הרוטב בבלנדר/מעבד מזון/בלנדר מוט, או לפחות למעוך את העגבניות.
      • 4. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים קלות את התבנית.
      • 5. מרכיבים את הלזניה לפי הסדר הבא: שכבת עלי לזניה בתחתית התבנית (שוברים אותם לפי הצורך), מעליהם חצי מכמות הבטטות, מצקת מהרוטב, מפזרים קצת גבינה צהובה וחצי מעלי הבזיליקום, שכבת עלי לזניה נוספת, שאר הבטטות, מצקת מהרוטב, מפזרים קצת גבינה צהובה ואת שאר עלי הבזיליקום, שכבת עלי לזניה אחרונה ומעל את כל שאר הרוטב.
      • 6. מכניסים לתנור ואופים כחצי שעה, או עד שהלזניה זהובה-שחומה ויציבה. אם רוצים, 5 דקות לפני סיום האפייה מפזרים את שאר הגבינה הצהובה וממשיכים באפייה. מוציאים ומצננים מעט לפני החיתוך.

      עוד מתכוני פסטה

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -