- 1. מכינים את הבטטות: קולפים אותן, שמים בסיר בינוני ומכסים במים. מבשלים רק עד שהן רכות אך לא מתפרקות. מצננים קצת וחותכים לפרוסות לאורך.
-
- 2. מכינים את הרוטב: מחממים את השמן במחבת גדולה מאוד או בסיר בינוני. קולפים את הבצל, חותכים לקוביות ומוסיפים לשמן. מטגנים עד שהבצל רך וזהוב. קולפים את השום, חותכים כל שן ל-2 או ל-4 ומוסיפים לבצל. מטגנים תוך ערבוב 2-3 דקות, נזהרים שלא יישרף.
-
- 3. מוסיפים למחבת את השמנת לבישול (2 המכלים). מבשלים כמה דקות תוך ערבוב עד שהשמנת מצטמצמת קצת. אם משתמשים בעגבניות טריות, חותכים אותן לקוביות. מוסיפים לסיר את העגבניות ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל, מערבבים, מסירים מהאש ומצננים קצת. בשלב זה רצוי מאוד לטחון את הרוטב בבלנדר/מעבד מזון/בלנדר מוט, או לפחות למעוך את העגבניות.
-
- 4. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים קלות את התבנית.
-
- 5. מרכיבים את הלזניה לפי הסדר הבא: שכבת עלי לזניה בתחתית התבנית (שוברים אותם לפי הצורך), מעליהם חצי מכמות הבטטות, מצקת מהרוטב, מפזרים קצת גבינה צהובה וחצי מעלי הבזיליקום, שכבת עלי לזניה נוספת, שאר הבטטות, מצקת מהרוטב, מפזרים קצת גבינה צהובה ואת שאר עלי הבזיליקום, שכבת עלי לזניה אחרונה ומעל את כל שאר הרוטב.
-
- 6. מכניסים לתנור ואופים כחצי שעה, או עד שהלזניה זהובה-שחומה ויציבה. אם רוצים, 5 דקות לפני סיום האפייה מפזרים את שאר הגבינה הצהובה וממשיכים באפייה. מוציאים ומצננים מעט לפני החיתוך.